pátek 19. června 2015

Easy Peasy Bublanina

"Easy peasy" znamená, že je to fakt jednoduchá věc. 

Moje máma, od které mám recept, tomu říká "rychlobuchta". Příprava vám zabere tak deset minut, pečení zhruba dvacet.

To těsto už u nás našlo nespočet uplatnění, naposledy v dubnu s vajíčkem navíc na beránka





Ingredience

1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 - 3/4 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
jahody (ovoce podle chuti a dostupnosti)
mandle na plátky (nemusí být)

Postup

Šlehám bílky a žloutky s cukrem zvlášť (ale nemusí to být), jinak je postup úplně klasický. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a naházíme do něj ovoce a mandle. 

Co se týče pečení, tak záleží na troubě. Já peču na 180°C (zpočátku horkovzduch) 15-20 minut. 
 



My jsme servírovali se šlehačkou:).

L.

5 komentářů:

  1. To se to peče,když máte takovou šikovnou pomocnici :-)
    Podobný recept mám od maminky,používám často.
    Tenhle je také skvělý (z Apetitu)
    V míse utřít 3 celá velká vejce s 1 hrnkem krupicového cukru (1/4 l ), k tomu prosít 2 hrnky polohrubé mouky se špetkou soli a 1 prášek do pečiva, přilít 215 ml šlehačky,zamíchat. Vlít na vymazaný plech,posypat ovocem (cca 3 krnky),péct asi 25 minut na 180 °C.Po vychladnutí posypat moučkovým cukrem (pokud vám to mezitím někdo nesní )

    OdpovědětVymazat
  2. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Luci, dík za recept ... dílo vypadá úžasně...a fotky jak by smet :-) Krásný víkend Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za recept, vyzkouším! A fotky jako vždy krásné.
    http://unasdomacz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné sobotní odpoledne Luci, easy peasy bublanina je v troubě. Díky za další skvělý sladký recept. Páček.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!