"Easy peasy" znamená, že je to fakt jednoduchá věc.
Moje máma, od které mám recept, tomu říká "rychlobuchta". Příprava vám zabere tak deset minut, pečení zhruba dvacet.
To těsto už u nás našlo nespočet uplatnění, naposledy v dubnu s vajíčkem navíc na beránka.
Ingredience
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 - 3/4 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
jahody (ovoce podle chuti a dostupnosti)
mandle na plátky (nemusí být)
Postup
Šlehám bílky a žloutky s cukrem zvlášť (ale nemusí to být), jinak je postup úplně klasický. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a naházíme do něj ovoce a mandle.
Co se týče pečení, tak záleží na troubě. Já peču na 180°C (zpočátku horkovzduch) 15-20 minut.
My jsme servírovali se šlehačkou:).
L.
To se to peče,když máte takovou šikovnou pomocnici :-)
OdpovědětVymazatPodobný recept mám od maminky,používám často.
Tenhle je také skvělý (z Apetitu)
V míse utřít 3 celá velká vejce s 1 hrnkem krupicového cukru (1/4 l ), k tomu prosít 2 hrnky polohrubé mouky se špetkou soli a 1 prášek do pečiva, přilít 215 ml šlehačky,zamíchat. Vlít na vymazaný plech,posypat ovocem (cca 3 krnky),péct asi 25 minut na 180 °C.Po vychladnutí posypat moučkovým cukrem (pokud vám to mezitím někdo nesní )
That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.
OdpovědětVymazatMilá Luci, dík za recept ... dílo vypadá úžasně...a fotky jak by smet :-) Krásný víkend Věrka
OdpovědětVymazatDíky za recept, vyzkouším! A fotky jako vždy krásné.
OdpovědětVymazathttp://unasdomacz.blogspot.cz/
Krásné sobotní odpoledne Luci, easy peasy bublanina je v troubě. Díky za další skvělý sladký recept. Páček.
OdpovědětVymazat