pátek 22. května 2015

Rituály

Každý máme nějaké rituály. A děti si na ně potrpí obzvlášť.

E. musí vždy seběhnout z toho kopečka. A já jí to vždy musím odpočítat.

Často běží i desetkrát za sebou. A někdy už je čas večeře a já už bych šla domů, ale ona se nedá... Tak pořád odpočítávám a ona běží zas a znova:).

Někdy to i vyfotím.




Ale ona roste a jednou to bude třeba naposledy... Protože pak už bude velká holka a už se jí prostě nebude chtít.

Ach...

Jaké jsou vaše rituály? Také se tak dojímáte? U všeho jako já? Několikrát denně?


P.S.: V průběhu času jedna myška/holinka ztratila ouško. Já slíbila, že ho opravím. Jenže ouško jsem někde schovala a nemůžu ho najít. Je to skoro rok a E. se na něj pořád ptá. Tak ho hledám... Ale ona už z nich stejně vyrostla.

L.

9 komentářů:

  1. Milá Lucie, moc dobře to znám. My jsme měli takovou nízkou zídku, na kterou všechny naše děti lezly, opatrně za ruku ji přešly a nakonci statečně seskočily. V jakékoli denní i roční době, za každého počasí a v jakémkoli spěchu i nespěchu. Rituál, který jsme nikdy neošidili.......miláčkové moji...... :-)
    Moc zdravím, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucka, to sú nádherné okamihy a krásne fotky. Užívajte s deťmi rituály. Je to nádhera. Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné dievčatko a pekné foto :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Od té doby, co mám děti, je to se mnou s dojímáním den ode dne horší a horší... Včera mě dojala třeba reklama na Niveu, protože v ní byly takové ty rodinné okamžiky s dětmi... Za chvíli budu bulit i u reklamy na toaleťák, jestli se tam mihne dítě :-D Jinak u nás každodenně rituálně kreslíme před spaním tři obrázky prstem na zádíčka, bez toho se u nás prostě neusíná :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ritualy nam davaju pocit istoty; docitala som sa prave vcera v knihe o motivacii... ale obcas je treba z vychodenych chodnickov vystupit, aby sme zazili nieco nove a mali z toho prijemny pocit. Ja sa tym riadim-kombinacia ritualov, zvykov a zmeny.
    Krasny blog, objavila som vas len nedavno:)

    OdpovědětVymazat
  6. Vaše fotky, jsou ty nejhezčí, jaké jsem kdy viděla. Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
  7. Dojímají mne tvé texty...a dojímám se poslední dobou skoro každý den, když se na ni dívám a říkám si jaká je to velká slečna...a že nebude trvat dlouho a bude to všechno pryč...ta dětská naivita, radost a hlavně bezstarostnost...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!