pondělí 25. května 2015

Keep It Simple

Víte, že mám holčičku, takže článků pro kluky se moc nedočkáte. Alespoň zatím:).

Taky víte, že mi záleží na oblečení. Nejsem módní maniak, nepotrpím si na značky a na trendy, ale chci, aby moje holčička chodila krásně oblečená. 

Tesco, Lindex, Mayoral


Nikdy za oblečení zbytečně neutrácím, bylo by mi to líto. Nešetřím jen na obutí, to kupuji kvalitní - to už snad většina rodičů v dnešní době.

Bylo by jednoduché vlítnout do Zary a nakoupit na celou sezonu, ale já nakupuji po kouscích podle toho, co se mi zrovna líbí a co se hodí:). A nejsou to vůbec drahé kousky, často outlet. 

Určitě mi záleží na materiálech, na barvách a střihu. Nemám moc ráda výrazné barvy, spíš ty něžné přírodní tóny. 

Jako fotograf to vnímám i z jiného úhlu. A lidé se mě také často na oblečení ptají. Nemám v oblibě velké nápisy a jsem přesvědčená o tom, že na fotkách nevypadají dobře. 

Zara, Original Marines

Navíc, děti jsou prostě krásné samy o sobě a nemělo by to být oblečení, které na sebe a priori poutá pozornost. 

Kdyby se měla dcera ošatit sama, byla by v šatníku spousta růžové, motýlci, možná i Mickey Mouse. Ale já se přiznám, že do toho mluvím. Určitě je to o nějakém kompromisu, něco za žádnou cenu nekoupím, z něčeho slevím, něčím jí udělám radost (například triko s prasetem Peppinou), ale chci ten vkus nějak moderovat. Myslím totiž, že děti výrazně ovlivňujeme tím, co jim předkládáme. Podotýkám, že dceru nikdy nenavléknu do něčeho, co se jí nelíbí. Vždy je nakonec spokojená. Ona už totiž ve třech letech výrazně projevuje názor a sama mě upozorní, když se jí něco k něčemu nehodí:)).

Toto jsou poslední nakoupené kousky a mám z nich opravdu radost. Krajková halenka je outlet zhruba za stovku, takže tu už nejspíš neseženete. Ale šatičky a kraťásky by ještě měly být k mání a vejdete se do 300Kč. 

Takko, H&M

Takko

H&M



Primigi




Jak nakupujete vy a co na dětech preferujete?

L.

21 komentářů:

  1. Lucko, u nás je to půl na půl - tedy pokud jde o pohlaví :-) Takže by se dalo říci, že na té holčičce bych se mohla "vyřádit". Bohužel nebo bohudík, jak se to vezme, však naše pětileté děvčátko mi někdy přijde spíš jako kluk. Nic na ní nevydrží dlouho, na kolenou hned díry, všude fleky, které už nejsem schopna ničím vyprat. Krásné krajkové šatičky by měla hned roztrhané (ty poslední si stačila natrhnout hned první den, co je měla na sobě). Takže na své stylistické choutky si musím nechat často zajít chuť a tak bych si to užila... :-) Pokud ale nakupuji, snažím se hledat zajímavé, neotřelé kousky, oblečení, ve kterém se může Viki dobře hýbat, barvy máme rádi, ale velké nápisy také ne, na značky si nepotrpím, naopak nakupuji i v internetových sekáčích (aby mi pak nebylo tolik líto, že je Viki tak rychle zdevastuje a často tam narazím na něco úchvatného, na co běžně v obchodech nenarazím)... Měj se krásně A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, Ema je v tomhle směru taky kluk, ale já to moc neřeším, to oblečení nemíváme drahý. Je mi líto botiček, takže na ty různý explorativní vycházky chodí často v holinách. Jinak vůbec nevedu tuhý džíny a nikdy jsem jí to neoblíkla. Kupuju co nejpohodlnější kousky, nejvíc asi legíny.

      Vymazat
  2. Luci, nádherná dcerka, oblečení, celý příspěvek je něžný a má hloubku. Veliká pravda, že děti jsou krásné samy o sobě! Musím se přiznat, že v Amálčině šatníku je strašně moc růžové a celkově barevno, tedy až na ty nápisy a postavičky z animovaných i jiných pořadů a pohádek, to opravdu nemám ráda. Moc se mi líbí styl, jaký volíš pro svou dcerku a pomalu bych se k němu chtěla dostat i u Amálky. Na druhou stranu mám ale na dětech také ráda zelenou, modrou, tyrkysovou... Obecně se mi mezi barevným oblečením s veselými dětskými motivy líbí britská značka Boden, je dost kvalitní a ráda tam Amálce kupuji třeba šaty, punčocháčky, trička. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Btw, od Mayoral máme plavečky na léto a měli jsme bundičku (zimní), mají tam nádherné věci a navíc spoustu věcí najdeme v jednom milém Mamma obchůdku u nás ve městě. ;)

      Vymazat
    2. Já mám na dětech taky ráda barvy, ale moc ne ty křiklavý. Miluju takový ty retro vzory. Ema není typ na modrou a zelenou, docela jí jde mátová, citronová a pastelový barvy obecně:). Nemám vůbec ráda fuchsiovou, naopak miluju peachy pink. Růžových kousků máme taky dost, ne že ne, ale spíš ty světle růžový, až skoro do šeda:). Na Boden kouknu, díky za tip!

      Vymazat
  3. Krasný kousky! Jestli někdy budu mít holčičku, budu jí oblíkat podobně (aspoň dokud si do toho nechá mluvit). Ale boj proti Hello Kitty, nebo co teď letí, musí být náročnej :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No boj to byl u jedný strany příbuzenstva, tam proběhlo několik Kittyn, který jsem teda schovala. Jinak je to o tom, čemu to dítě exponuješ. Něco samozřejmě neuhlídáš, něco uvidí u ostatních, ale i v rámci výchovy není dobrý, aby dítě mělo všechno, na co si ukáže, že;-).

      Vymazat
  4. Luci, Tvé fotky jsou vždy krása....já vnímám spíše Tvé oko pro detail..na fotkách to je patrno. Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Lzci neboj,ja mit holcicku tak ji taky paradim a ovlekam krasne,presne tenhle styl se mi libi nejvice,jednoduche,ciste,svetle barvicky.. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětem to opravdu sluší. Něco, co podtrhne přirozenou krásu.

      Vymazat
  6. Jsem praktická máma, moje děti jsou obě školkové, proto jsem praktická :-) nicméně myslím, že vcelku nějaký vkus mám :-) Jenže moje milá Maruška prostě nechce nosit sukýnky a i do šatiček ji musím trošku nutit, a když hned napoprvé řekne NE, tak prostě ne a dej mi pokoj :-D a to nemluvě o sponečkách či čelenkách, to už vůůůbec, a přestože má krátké vlásky, mohla by, vlásky už začínají růst. Moje děti mají v šatníku barvy, Lociku, Sofii, Transformers, Andry Birds. Ano, koupila jsem jim je, mají to rádi, ale jen ve velmi omezeném množství. Maruška má i hodně zděděného oblečení, které není podle mého vkusu, ale do školky to stačí. Když ale oblečení kupuji podle sebe, tak sahám po béžové, hnědé, tmavě modré, bílé, šedé, prostě po barvách, které nosím ráda já.. Náš Honzík má rád modrou, takže v jeho šatníku hodně převažuje tato barva. A děsně mu sluší jeho baseballové oblečení :-D Bílá/tmavě modrá/červená :-) Krásné fotky, Luci! A Emčin šatník je úžasný, však víš, vždy ho obdivuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak školka, to je jiná! Tam dostane "klasický školkový oděv", na ven nejlépe pogumovaný:-D:-D. Však víš, že i my máme hodně poděděnýho oblečení na doma a na courání - a díky bohu za něj. Pak zbývají peníze na parádu a jiný, důležitější věci. Honzík v baseballovým ohozu mě vždycky dostane, neuvěřitelně mu to sluší! Jestli se někdy odvážím na druhej výrobek a bude to chlapeček, bude chodit na baseball!:)) Děkuju!

      Vymazat
    2. I holky hrají baseball nebo softball ;-) u nás je i dívčí družstvo, do 9 let hrají společně s klukama a pak se rozdělí. Já jsem strašně rada, ze to Honzika baví a budu se snažit, aby chodil, co nejdéle! Já jsem samozřejmě za to podedene oblečení vděčná, protože do té školky je to fakt vděčné! Mrzí mě, že se Maruska nechce moc paradit, ale aspoň ty trika/leginy/svetriky se nechá ukecat na "moje" barvy. Nicméně ten trenckot, co jsem koupila na MMB, ten neklapl, vůbec ho nechce, ikdyz ji Honzik říkal, jak strašně ji sluší. Hysterický záchvat, že ho nechce.. Ale teď jsem v H&M koupila oběma parádní plátěné kalhoty. Pro Maru bilo-modre a pro Honzika takové světle sedo-bile. A mají tam ve slevě trička po 90,-. Marusce jsem vzala bílé se šedou mašličkou, moc pěkné.

      Vymazat
  7. Krásné... Taky ráda Justýnce koupím pár kousků podle sebe, něco máme poděděné, něco dostane... No, ale chodí do školky, takže preferuju tuniky + legíny nebo punčocháče a u těch (a u ponožek) nemám ráda obrázky, jen maximálně puntíky nebo proužky. Na ven softshellové kalhoty... Tuniky a trička mám ráda s pěknou aplikací - ptáček, kytičky... když jsou zajímavě řešené. Hello Kity apod. se taky vyhýbáme :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, a Ema má krásné vlásky... Justýnka je o rok starší a moc jí zatím nerostou... Ondrášek je sice kluk, ale vypadá to, že na tom bude líp :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Luci, jako by jsi mi četla myšlenky. Je náročné v dnešní době letádýlek a spidermanů bojovat za jednoduchý outfit, ale i já se odebírám tímto směrem. Snažím s malému pěstovat vkus odmala a zatím vyhrávám, je to kluk o to je to po mne lehčí, ale občas i on prosazuje názor. Také preferujeme jednoduché, méně je více, sázím na materiál a střih. Kvantitu nahrazuji kvalitou. Do školky poděděné, a třeba i s myšákem :-) Pěkné dny a foto opět na 1, pa Radka

    OdpovědětVymazat
  10. Tak u nas si 4-leta dcera vybírá obleceni asi uz rok sama..dřív jsem si ji oblíkala podle sebe (jsem spis konzervativní typ,sama nosím spis neutrální barvy),ale pak prisel zlom a zamilovanost do sytě růžové barvy..a kdyz jsem parkrat koupila neco bez ni a ji se to pak nelíbilo a nechtěla v tom chodit,tak jsem to nechala na ni (koriguju jen to,aby chodila oblečená přiměřeně počasí)..takze chodí klasika skoro cela růžová,zářive barvy (černá a hněda jsou zakázané :-), miluje saticky a sukynku,obrázkové trička a mikiny-miluje ledové království a Kitty (tu jsem pred ni tri roky tajila,ale dohnala nas :-)) to,ze ji nechávám obleceni vybírat si samotnou,posiluje asi i fakt,ze ja jsem toto právo jako malá nemela a nosila jsem (občas s nechutí) obleceni,co me chystala mamka..a jako výhodu vidím i to,ze se sama naučila rozhodovat a me ubyla prace s chystanim obleceni-dcera se jen zeptá,jestli si ma dat triko s dlouhým nebo krátkým a oblece se sama..

    OdpovědětVymazat
  11. Ty botičky jsi koupila opravdu dobře!

    OdpovědětVymazat
  12. krásné :) já mám dva kluky a převážně na ně šiju, mám ráda syté barvy - hnědá, zelená, modrá,
    jinak jsou to draci a hned mají oblečení samou díru nebo nevypratelnou skvrnu, preferuji 100% bavlnu - úplet , plátno.

    OdpovědětVymazat
  13. Moje dcera je ještě malá, takže mi do výběru oblečení nemluví. Vůbec se ale netěším na to, až se mnou bude diskutovat. Takhle jí nakoupím, co chci a je to. Potřebovala bych jí ale už zase probrat skříň, protože teď přes léto hodně vyrostla. Oblečení, které jí už je malé, dávám kamarádce, a když ho nechce, tak využívám eshop second hand , kde si ho může ještě někdo koupit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!