čtvrtek 1. ledna 2015

Na startu

Už jsem vám psala, že nemám ráda poslední den roku. V případě prvního dne následujícího roku tomu nebývá jinak. Obvykle přichází špatná nálada, mrzutost. Je mi líto, že to, co bylo hezké, se mi už nevrátí. To je ale život a nic s tím neuděláme. Určitě přijdou i roky, kdy budu ráda, že něco nechám za sebou. Nemám to ohlížení nějak zvlášť v oblibě, ale co máme dceru, všechno se točí okolí ní. A prostě život je s ní mnohem hezčí, banální starosti už neexistují, minimálně se s nimi nezabýváme. Neměli jsme problémy se zdravím, muži se daří v jeho náročném oboru, já jsem na sobě zapracovala co se týče focení, především jsem ale dokončila vysokou školu. Užili jsme si krásné jaro, krásné léto, podzim a teď i zimu, prostě jsme šťastní a máme se dobře. Tak co si přát víc? Snad jen aby to vydrželo. Mě určitě čeká pár změn v životě, hlavně co se týče práce. Dost mě to znervózňuje, ale věřím, že to všichni zvládneme. Vlastně ten splín je u mě asi o tom strachu z neznáma a z něčeho, co začíná. Obdivuji lidi (jako je třeba Věrka alias ange-vilain:)), kteří za novým rokem vidí překvapení a otevřené dveře spíš než strach - Věrko, díky za komentář, který jsem si vzala k srdci. Chtěla bych si tenhle přístup osvojit.

Abych vám zase udělala radost nějakou tou fotkou, tak jich pár mám... Jsou z 29.12. Byla jsem vyslyšena a na mé přání napadl sníh:).









Na předsevzetí nejsem, co je potřeba, to většinou udělám i v průběhu roku. S prvním lednem ale začínám s novým projektem. V cizině se tomu říká "jar of happiness" a jak vám jistě dojde, celé to spočívá v tom, že každý den zapíšete něco, co vám ten den udělalo radost, zvedlo vám náladu, nebo je to prostě důvod toho, že jste šťastní. Asi vás nepřekvapí, že jsou to v naprosté většině věci nemateriální povahy, spíše "maličkosti" či momenty. Je mi jasné, že to bude v 99% o dítěti. Pro dnešek je to ale můj muž a zapsala jsem si: "Dnes jsem měla splín, muž mě přišel obejmout, uklidnit, řekl mi, že mě má rád a že všechno bude dobrý." O tom je totiž celý život. Vlastně v té "piksle" nebo v sešitě by mělo být to, na čem to celé stojí. Tak uvidíme za rok, až si to budu všechno číst. Jdete do toho někdo se mnou?

L.

5 komentářů:

  1. Lucko, krásný blog......sem se budu určitě vracet:-) Krásné dny v novém roce. Eva
    http://www.es-ideas.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evo, moc děkuju za návštěvu. Jsem ráda, že se blog líbí! Taky všechno nejlepší do nového roku a ať se daří! :)

      Vymazat
  2. Můj kamarád mi dneska napsal, že miluje začátky, tu možnost věci dělat lépe či jinak. Chtěla bych sdílet jeho nadšení :-)) Já jsem ze svého začátku po mateřské dovolené spíše vyděšená a hodně nervozní, ale nějak bylo, nějak bude :-) Vůbec o Tobě nepochybuji a vím, že ty se neztratíš a budeš úspěšná! Tak doufám, že už je lépe :-)
    Gabča

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Lucko, take přeji vše nejlepší v Novém roce, hlavně to zdraví pro celou rodinu a ať to dobře dopadne s tou prací - s tím neznámem... Nápad s denními radostmi se mi moc líbí - zastavit se a uvědomit si drobnosti, radosti... Zkusím to taky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, chápu tvé pocity. Já jsem taky z přelomu roku rozpačitá... Tvoje výzva na projekt mě zaujala a šla bych do toho s tebou, ale říkám si "co když se za celý den nenajde jedna jediná věc, kterou bych mohla označit jako že mi udělala radost"? No když to bude hrozit, asi mě to donutí si na závěr dne nějakou tu radost sama udělat - pustit si písničku, dát si sprchu s voňavým sprcháčem...) a o tom to je, ne? :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!