pondělí 12. ledna 2015

Kde to mám ráda...

Asi se shodneme na tom, že tím nejoblíbenějším místem je většinou domov. Já to tak mám také. Ale pak je tu ještě jedno speciální místo na zemi, kde je mi naprosto skvěle, kde nejsou starosti a kde miluji každý kout. Úžasná kolonáda, swingová hudba, kavárny, cukrárny a restaurace, fontána, milované sloupořadí, lázeňské budovy. Také místa okolo Labe, jeho slepého ramene Skupice, na soutoku s Cidlinou, okolo zámku a vodárny... Ale v podstatě je tu pro mě krásná každá ulička. Je tu něco ve vzduchu, díky čemu máte pocit, že jste na dovolené, že starosti neexistují... Tohle město jsem pořádně poznala až díky manželovi, trávíme tu každou možnou dovolenou. Jeden čas jsme se sem v podstatě stěhovali natrvalo, ale nakonec se nám během týdne změnily plány a manžel kývl na zaměstnání v našem rodném městě. Ale měli jsme tu svatbu a já si pořád plánuji, jak sem stejně jednou přesídlíme, alespoň na důchod:).

Určitě poznáte, o které město se jedná:).

Pokud vás to sem ještě nezavedlo, neváhejte se sem vypravit, hlavně v létě. Zajděte k Reinvaldům na dortík, projeďte se lodí nebo vláčkem od zámku k Cidlině, projděte se po kolonádě (nezapomeňte ochutnat Poděbradku!) a třeba si jenom sedněte do trávy. Určitě uznáte, že v Poděbradech je krásně... Já už se nemůžu dočkat léta!















Kde je to vaše místo? A co na něm máte nejradši?

L.

11 komentářů:

  1. Já jsem pocit absolutní sounáležitosti s naší Zemí cítila jen jednou v životě - na Islandu. Všechny problémy byly nicotný, jen jsem si užívala tamnější přírodu a ač jsem tvor pohodlný a zhýčkaný, nevadilo mi spát ve stanu a budit se do 7°C. Těch 14 dní přehlušilo dojmy z ostatních dovolených natolik, že se fakt těším, až se tam jednou vrátíme:o))

    Poděbrady jsou ale taky krásný, to město má atmosféru, kolonáda je super.. Z těch lázeňských měst mi utkvělo v paměti asi nejvíc ač jsme tam vlastně v lázních vůbec nebyli:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že bych tam měla mít velký Z;-). To, co popisuješ, jsem zažila ve Francii, na mě takhle zapůsobila Bretaň. Absolutně "moje místo" pocitově a vizuálně, ale daleko od domova.

      Vymazat
  2. Poděbrady jsou moje téměř rodné město :-) Pocházím kousek do Poděbrad a mám je také ráda. To mi připomnělo, že jsem tam už dlouho nebyla a budu to muset napravit :-)
    Přeji hezký den
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je náhoda! Nejen Poděbrady, ale i to okolí...prostě krásnej kraj...

      Vymazat
  3. Luci svět je opravdu malý :-) V Poděbradech jsem studovala,znám tam taky každý kout a teď pracuji v Sadské,to je u Poděbrad a míjím je každý den autem. Stále se tam ale vracím za kamarádkami,je to opravdu hezké,klidné město. Na důchod ideální ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni! Hotelovku? Sadskou znám...Na důchod mám v záloze Kersko, ale uvidíme, muž se děsně bojí klíšťat:-D

      Vymazat
  4. Krásné fotky! A musím se přiznat, že jsem v Poděbradech ještě nebyla....Ale lázeňská města také miluju hlavně Mariánské Lázně, ty jsou moje zamilovaný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zase nebyla v Mariánkách! Taky se tam musím vypravit. Jinak moc děkuju:).

      Vymazat
  5. ...úplně jsem uchvácena Tvým citlivým okem a ukládám si Tvůj kouzelný blog do oblíbených...krása...Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, mockrát děkuju, to mě opravdu těší! A nápodobně! Už jsem na tvůj blog někdy před měsícem narazila, moc se mi líbil, ale zapomněla jsem ho uložit a pak už nenašla. Tak napravuji...

      Vymazat
  6. ...krásné fotky! Opravdu paráda. Můžu se zeptat, čím fotíte děti v přírodě, ve městě, doma...? Myslím, hlavně typ objektivu. Děkuji moc. Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!