úterý 6. ledna 2015

Domácí sušenky

Když už jsem v tom sdílení receptů, vrhnu se i na něco sladkého. Receptů na sušenky jsou miliony, já ráda čas od času vyzkouším nějaký nový. Sušenky nerada kupuji. Nejsem na to jídlo takový pedant, ale když jsem se párkrát podívala do složení, už mi tolik nechutnaly. Mé milované Oreo ale kupovat nepřestanu. I ty jsem kdysi zkoušela, ale opravdu to nebylo ono a se ztuženými tuky já nepeču (přesto vím, že ve většině kupovaných sušenkách s krémem jsou). 



Tentokrát jsem se inspirovala receptem na Domácí máslové sušenky z blogu Blonďatej svět, jen jsem použila klasické máslo a vynechala vanilkový extrakt. Bohužel jsme se opět nedostali k fázi proležení, protože s většinou sušenek jsme zatočili ještě ten den, zbytek byl ke snídani den následující (dnes). Použitá tiskátka na sušenky podle očekávání nevynikla, to chce těsto, které nebude tak křehké díky množství másla a které nenabude po kypřícím prášku. Ale prostě jsem je musela vyzkoušet, tak příště lépe:).



Loni v lednu jsem vyzkoušela variaci na Ovesné sušenky od Kitchenette, rovněž ze špaldové mouky, jen jsem vynechala ořechy, opět vanilkovou esenci, místo sirupu jsem dala med, trochu mléka navíc a přidala jsem sezam. Peču je stále.


Možná nejoblíbenější jsou Koka sušenky podle Pradobrot. Tady určitě platí, že jsou lepší než originál. A na web pradobrot se podívejte i kvůli jiným receptům. Kamarádka všechno pečlivě zkouší a jídlo umí dobře nafotit. Teď se chystám na Štafetky. 



Jídlo já fotit neumím, nemám potřebnou trpělivost a jsem líná tahat stativ, ale pro představu snad stačí. 

Jaký je váš oblíbený recept? Budu ráda za každý tip.

L.

6 komentářů:

  1. Ježiš, úplně se tu pýřím:o) díky za reklamu a milá slova o mých schopnostech:o)) A ty koka sušenky máš úplně dokonalý! Jak z obchodu :o)

    Jo a bacha, ztužený tuky nejsou jen v sušenkách s náplní, ony jsou i v těch bez náplně... těžko seženeš (v běžným supráči) sušenky bez palmového oleje:o/ I moje milovaný lotusky v sobě ten palmovej maj:o/ Což je ale jasná výzva k tomu, abych se o ně pokusila!.o))

    Na tiskátka můžu doporučit citronový sušenky ode mě z blogu a nebo ikea perníčky pepparkor. Je v nich sice prášek do pečiva, ale moc nenabydou, my do nich tiskali písmenka a dělali předloni jmenovky na dárky a super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Já si to taky říkám, že to nacpou všude, prostě to vydrží - na rozdíl od másla. Máma si letos koupila těsto na cukroví, vynadala jsem jí, pak se podívala na etiketu a palmovej tuk... Já jsem sušenky nikdy moc nekupovala, spíš ujíždím na čokoládě, ale tak občas je fakt chuť no. A když kupuju, tak ty Oreo nebo Esíčka, s těma se mi nechtělo z nějakýho důvodu dělat, asi mi doma něco chybělo. Jinak díky moc za tip, to jsem přesně potřebovala slyšet. A ty Pepparkakor jsem stejně chtěla dělat a pak na ně zapomněla. Citron ve sladkým miluju, ty půjdou asi první.

      Vymazat
  2. My jsme taky dostali tiskátka, tak jak se po Vánocích navrátí chuť na sladké :-), tak chceme začít zkoušet různé recepty. Zatím jsme dělaly těsto podle návodu u tiskátek a se zázvorem, nebyly špatné, ale myslím, že určitě najdem i lepší recept :-) Určitě zkusíme i něco z výše popsaného... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Luci já se z tebe picnu,nejdřív chleba,teď sušenky.. Vypadají krásně. Už abych byla na mateřské a mohla to všechno taky zkoušet :-) ale já na to asi trpělivost mít stejně nebudu..

    OdpovědětVymazat
  4. Jak tu čtu, že máte ráda Oreo, tak Vám sem musím hodit tento můj "recept" na Oreo sněhuláčky. Potěšíte jak sebe (když je máte tak ráda), tak určitě i Vaší malou, jsou roztomilý. Já je dělala mojí Barborce do školky, když měla svátek, pro děti místo bonbónů. A měly úspěch :-)
    http://ladytattooch.blogspot.cz/2014/12/oreo-lizatkovy-snehulacci.html
    PS: máte krásný blog, mám ho moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím z hor.Recepty jsem okoukla a až se vrátím domů, určitě něco vyzkouším.Diky za sladkou inspiraci. Eva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!