čtvrtek 22. ledna 2015

Brzy


...nás čeká oslava třetích narozenin. Pomalu se kousek po kousku a jak čas dovolí snažím dávat dohromady všechny nápady. Procházela jsem fotky z loňské oslavy a byla by škoda, kdybych se o ně nepodělila, protože moje kamarádka Magda z Nana PARTY, která se mi postarala o grafickou stránku oslavy, je prostě šikovná a ochotná splnit mi každé přání. Koukněte i na její Facebook. Nedělá jen oslavy a věci pro děti, ale i další zajímavou grafiku - a není problém úplně na míru. Určitě o ní ode mě ještě uslyšíte, protože spolu často vymýšlíme různé projekty (zrovna je jeden v procesu). Téma bylo mé oblíbené - lesní zvířátka. Emička má takový pokojíček a prostě se mi to líbí. Loni z toho ještě neměla moc rozum, takže nebyly ani požadavky. Jako občerstvení jsem připravila citronové muffiny, čoko roládu s banánem a se šlehačkou, nějaké ovoce a jednohubky. Dort byl vlastní výrobek, u kterého jsem se celkem navztekala a kdybych ho objednala, udělala bych líp:). Ale aspoň jsem věděla, co v něm všechno je. Slavilo se třikrát, protože nikdy se nesejdeme všichni, ale tohle jsou fotky z hlavní oslavy u nás doma.

Narozeninovou kolekci s lesními motivy si můžete koupit za skvělou cenu ZDE.















Čokoládová roláda s banánem a se šlehačkou

5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 velká šlehačka nebo dvě menší
Kvalitní čokoláda (dávám tabulku 80%)
2 banány

Bílky vyšleháme zvlášť. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme do nich mouku a kakao, nakonec přimícháme bílky. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 8-10min na 180°C. Ještě horké i s papírem stočíme a necháme vychladnout. Pak papír opatrně sejmeme a plníme šlehačkou s kousky čokolády a banánem. Dáme vychladit. Můžeme čokoládu dovnitř vynechat a dát jí jako polevu, to je na vás. V tom případě bych do ní přimíchala trochu smetany, aby se dala lépe krájet. 



Letos už dcera ví, která bije, proto má i docela konkrétní požadavky. Hlavně prý dort a balonky. O narozeninách jí musím pořád vyprávět:). Téma bude vyloženě holčičí a na můj vkus i dost růžové, ale to hlavní je, aby malá byla spokojená:).

Jak to děláte vy? Dorty kupujete, anebo vyrábíte? Pořád si nejsem jistá, jak to letos udělám. Mám to těžké, mám totiž celkem ráda výzvy a pořád se do něčeho pouštím... Tak uvidíme:-D.

L.

26 komentářů:

  1. Krásné narozeniny měla princezna! Už se těším na fotky z letošní oslavy, aspoň se budu inspirovat... hezký den! Svatava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sváťo, děkuju! No doufám, že ty letošní fotky se povedou o něco víc a bude víc světla:). Měj se hezky!

      Vymazat
  2. Mně zajímá ta roláda - jak jsi udělala to zdobení navrchu?

    Na oslavy dorty peču, když je velký výročí (třeba teď měl Přemek 3 a jeho děda 70), nechávám péct potahovaný dorty u prověřených cukrářek.o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím tě... vidličkou:). Líbí se mi, když to vypadá jako bouche de noel:-D. Já ty potahovaný dorty obecně nemusím, většinou je ta vrstva hmoty tlustá a není dobrá, ale má to svý výhody. Na letošek by se mi právě jeden s marcipánem líbil, ale jen vzhledově... Tak uvidíme.

      Vymazat
    2. Vidličkou?! Dobrý, to by mě nenapadlo:o)

      My máme ozkoušený cukráře, že tý potahovky moc nedávaj a dort pod potahovkou je fakt dobrej... A necháváme to dělat jen ve výjimečných situacích...

      Vymazat
  3. Já potahované dorty nerada (ten potah je hrozně sladký a pro mě je to celé takové umělé), takže asi stejně jako moje mamka budu svým ratolestem dorty péct do dospělosti :). Pro mě nebo Honzu objednáváme v Café café a ještě jsem uvažovala o cukrárně v Horních Chabrech, protože lepší a poctivější zákusky jsem nikdy nejedla (cena tomu odpovídá). Prostě není nad pravou šlehačku! P.S. Lahev na šlehačku máš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom si rozumíme! Dort z Cafe Cafe bych si nechala líbit. Já miluju ty od Reinvaldů, to ty víš, ale nevím, jestli se do Poděbrad před narozeninama dostaneme. Ale určitě tam pak ještě jeden bude od dědy, až přijedeme:). Lahev na šlehačku nemám, mám jí v plánu už několik let, ale vždycky na ní zapomenu. Fakt je, že mám novej tyčovej mixér, kterej má k sobě skvělou nádobu, no a vyšlehá mi to naprosto úžasnou šlehačku, kterou pak zdobím pytlíkem...

      Vymazat
  4. Dort s jelenem! Ten je přesně pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je dokonalá nádhera . Jelen je z marcipánu.? Já se snad nakonec naučím i péct ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju. Nene, jelen byl plastová figurka. Hezkou figurku z marcipánu jsem snad v cukrárně ještě neviděla... Já se snad taky někdy naučím píct:-D

      Vymazat
  6. Letos se poprvé na oslavu chystám upéct dort sama, snad se povede. Jinak budeme mít též oslavu v růžové barvě, téma princezny, ty jsou teďka u Aničky holt oblíbené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě se určitě povede, Verčo! Budete mít opět krásnou oslavu. U nás to bude dost podobný téma:-D.

      Vymazat
  7. Nádherné fotky. Je fajn, když si to malé děti takhle užívají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Ano, naše dítě si umí užít snad všechno, proto pro ní tak ráda vymejšlím různý blbiny:-).

      Vymazat
  8. Tak to bolo krásne...lesné zvieratká ...ja nie som expert na torty, ale ked už tak sa nepúšťam do ničoho zložitého, mascarpone krém so šľahačkou, alebo tvarohová náplň, jednoduché korpusy, cheesacke, ovocie zaliate želé...Prosím nebol by recept na tu roládku, vyzerá božsky:))díky a krásny deň . Maca .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, děkuju! S těma dortama jsme na tom stejně, taky peču takový. Recept dopíšu do článku;-). Je to fakt snadná a rychlá věc! Měj se hezky!:)

      Vymazat
  9. Luci, krásně jsi to loni nazdobila!! Těším se na letošní dekorace. Mně osobně by trocha růžové nevadila, jelikož u nás je to většinou o Star Wars nebo v Lego stylu :) užívej si přípravy na letošní oslavu. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju moc! Já jsem ráda za holčičku, v klučičích věcech bych se nevyznala, ale asi bych do toho byla hozena a něco bych taky vymyslela:-D. Teď vymýšlím dort...já jsem zas blázen, proč si to neumím udělat jednoduchý?:-D

      Vymazat
  10. Krásnou sobotu Luci,
    fotky z oslavy nádherné a výzdoba také.Nám vždy pekla dorty manželova maminka vše bylo domácí a ty krémy a šlehačka i marcipán byla na to úžasná,ale od té doby co onemocněla jsem začala s pečením pro holčičky já, za chvíli mě jeden čeká pro naši Barunku a ta má také své představy tak uvidíme jak se s tím poperu.
    Luci děkuji za recept na roládu určitě brzo upeče vypadá báječně.
    Krásný víkend Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Adélo! Tak to jsem na tvůj výrobek moc zvědavá!!

      Vymazat
  11. http://instagram.com/margotka82/24. ledna 2015 v 21:14

    Díky za recept na roládu,už na instagramu mne lákala:-)Lesní zvířátka je krásné téma,tak jsem zvědavá,jaký bude ..u nás ve čtyřech letech na přání Aničky už byly princezny,růžovou jsem ještě ukecala a bylo vše bílozlaté..uvi za rok :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, snad bude chutnat;-)! Princezny a víly jsou u nás teď nej...:-)

      Vymazat
  12. Hezký den Lucie, se zájmem jsem si přečetla váš článek k narozeninové oslavě a jsem ráda, když od někoho slyším (přečtu si), jak je pro něj dětské narozeninová oslava důležitá. Pro mě totiž je:-) Mám dva syny a každému každý rok dělám spolu s manželem velkou oslavu. Vlastně dvě oslavy, protože postupem času s narůstajícím počtem kamarádů jsme zvolili metodu - jedna oslava s rodinou a druhá s kamarády. Dosr pokaždé dětem peču, peču několik dortů. A pokaždé máme dost Malakov, který nám moc chutná, ale nahoru dávám pokaždé jiný obrázek z jedlého papíru. Už jsme měli šmouly, Scooby doo, Gormity, Mašinku Tomáše, Angry Bird, Kočičku.......a taky fotku celé školkové třídy. Na oslavě pro kamarády u nás bývá 20-30 dětí a jako občerstvení se u nás ustálilo: malé řízečky, pizza, ovocké špízy, párečky v těstíčku, šlehačkové roláda, zeleninové talíře, muffinky a večer jim dělám pikadory nebo malé hamburgry. Myslím si, že to nejdůležitější na našich oslavách jsou hry. Jeden syn slaví v létě a druhý v zimě, takže máme soutěže a hry na ven i na doma. Často před oslavou do noci s manželem hry plánujeme a vyrábíme potřebné rekvizity. Někdy nevím, jetsli se na oslavy těšíme víc my a nebo děti:-)Jsem moc ráda, že takové akce můžeme dětem dopřát a mám vždycky velkou radost, jak jsou všechny šťastné a veselé. Tak to je vše co k tomu můžu říct. A teď už se těším na červnovou oslavu:-) Tak si to také užijte a mějte se krásně:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!