středa 18. ledna 2023

Film na leden

Napadlo mě, že bych každý měsíc přišla s tipem na jeden film, který mě z nějakého důvodu oslovil. Takových doporučení není nikdy dost. 

V lednu mám pro vás Život té druhé

Mám moc ráda frankofonní filmy. Přijde mi, že ale nejsou pro každého, že je každý neumí ocenit. Jsou často tak nějak o životě, ale bez té "americké akce", jestli mi rozumíte. Jenže to se mi právě líbí. Tady je samozřejmě celkem výrazná zápletka, ale děj plyne klidně a Juliette tomu neskutečně sedí. Přimělo mě to přemýšlet - o hodnotě rodiny, o tom, jakou má čas cenu,... Jak by mi asi bylo, kdybych se jednoho rána probudila a s hrůzou bych zjistila, že si nepamatuji deset, patnáct let života... A že se toho stalo dost. Nenechte se odradit hodnocením na ČSFD. Já bych měla výhradu snad jen k hudbě.

Doporučuji na osamělý večer. 






(Zdroj: Film Europe)


Budu ráda, když se kouknete a třeba i napíšete vaše dojmy. A pokud vás napadne film v podobném ladění, tak to také ocením.

(Sledovala jsem přes IPTV na kanálu Film Europe.)

L.


6 komentářů:

  1. Díky za tip. Já přidávám Můj život beze mě a filmy od P. Almodovára. A moji oblíbenou Svůdnou krásu.

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko, děkuji za tip, film se mně moc líbil. Milujeme francouzské filmy i komedie. Nejsou to žádné Babovřesky, ale inteligentní humor. Filmy s Clavierem nebo i Boonem.
    Z vážnějších Prostě spolu s kouzelnou Audrey Tautou. Poodbné "cestování v čase" je ve filmu Tenkrát podruhé. Vůbec filmy s Danielem Auteuilem mají co říct. Moc se mně líbil i italský film Naprostí cizinci i česká verze Známí neznámí. Víc si asi hned nevzpomenu. Vlastně jo :-). Naše srdcovka je americký seriál Tohle jsme my. Právě běží na ARTu poslední řada. V různých časových rovinách ukazuje neobyčejně obyčejnou americkou rodinu.
    Nevím, jestli je to Váš šálek kávy, ale tipů není nikdy dost. Ať se Vám daří. Jitka

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný blog, škoda že jsem nenašla nikde kolonku sledování, ráda bcyh si uložila :-) P.S: Na film se určitě podívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, děkuju! Dala jsem to dolů do zápatí, snad to bude fungovat. Myslím, že jsem to tu dřív měla, ale předělávala jsem to tu.

      Vymazat
  4. Někoho k takovému zamyšlení přivede film, někoho články na internetu , audioknihy, kamarádi,... Důležitý j se nad svým životem zamyslet a říct si, jestli jsme tak fakt spokojení, nebo jestli je na čase to změnit. Já musím říct, že mám šťastný život, ale ne vždy jsem sama se sebou na 100% spokojená, tak se snažím na sobě pracovat, motivovat se, abych byla lepší, laskavější a pokornější :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!