neděle 12. ledna 2020

Oslava pro Alenku

Jakmile se přeženou Vánoce, obvykle plánujeme narozeniny naší dcery. Ona je vždy dost prožívá, mívá jasné představy o dekoracích a o vzhledu dortu. Někdy to byla docela výzva, ale vždy jsem se s tím nějak poprala. 

Loni jsem si ale přišla na své. Bylo "alenkovské období", prostě totální posedlost Alenkou v říši divů. Knihu jsme četly pořád dokola, různá vydání, různé ilustrace... V kostýmu byla navlečená od rána do večera. Téma školního karnevalu bylo jasné, jasná byla samozřejmě i narozeninová oslava. Asi nemusím zdůrazňovat, že jsem se do Alenky zamilovala také. Ač mě jako malou holku neoslovila, teď mi přirostla k srdci. Kdybych měla ráda tetování, neváhala bych s motivem.


Do plánování oslavy jsem se tedy pustila s obrovským nadšením. Kazila mi to jen chřipková sezóna, která je prostě v únoru vždy rozjetá. Narozeniny se tedy odsunuly na jaro, ale o to víc jsem se na ně mohla soustředit. Bráška byl ještě to miminko, co hodně brečí, tak se to neobešlo bez nervů, ale ujal se ho tatínek a klaplo to parádně. 

Vybalila jsem z domácích zásob u mámy parádní konvici a dózu, objednala ty nejkrásnější karty. Pojala jsem to jako čajový dýchánek a nevyráběla jsem dort. Ten měla na rodinné oslavě. Upekla jsem linecké koláčky s marmeládou (přesně takové v knize najdete), malinové cupcakes, košíčky s pudingem a jahodami (na ty bude recept v létě) a další drobné čajové pečivo. Přidala jsem typické detaily (hodiny, klíče, srdce, vintage porcelán, plameňáka...) a každé dítě dostalo jako dárek přívěsek s hodinami a klíčem, protože to se může v Říši divů hodit.



















Myslím, že se oslava moc povedla a budeme na ni vzpomínat. Ta letošní už asi tak vkusná nebude, protože nás zachvátila druhá vlna Frozen:-D. Asi chápete... Ale bude to výzva.

Pevné nervy při pořádání dětských oslav! Je to náročné. 

L.

4 komentáře:

  1. Moc pěkné téma a jako vždy krásně vyfoceno. Také jsme mívali dětské oslavy, ale vždy jsme s dětmi spíš něco tvořili. Tady se maminka určitě krásně vyřádila. Máte to moc pěkné.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky z krásnej oslavy, to by som si užila aj ja :-)
    Pekný večer,
    A.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně vypravená oslava. Úžasné dekorace.Cítím se jak ,,V Říši divů,, což teprve vaše holčička. Věřím, že bude čerpat ze vzpomínek ve svém dospělém životě, a to je pro vás největší odměna.
    Děkuji za ukázku i inspiraci.
    Užívejte života.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, parádní nápad :-) Když jsem byla malá, taky mi se mi Alenka moc nelíbila, ale přišla jsem jí na chuť :-) Hezký den, Alča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!