středa 6. března 2019

Růženka a Popelka

Moje knižní tipy jsou prý oblíbené. A to mám radost, protože o dětských knížkách mě baví psát. Tentokrát se podělím o dvě nádherné publikace s neskutečnými ilustracemi. Knihy vydalo Naše vojsko. Kdo by to byl řekl, že tohle nakladatelství původně produkovalo publikace pro prezentaci armády?:)

Ale teď k ilustracím... Jsou od Valerie Docampo, jejíž práci jste mohli vidět už v Louskáčkovi. Tohle je přesně to ztvárnění, které ke mně promlouvá. Fantastické, něžné, emotivní, dynamické, ohromně zvláštní, barevně dokonalé. Díky těm ilustracím získávají tyto klasické příběhy novou podobu. 

A v čem jsou knížky ještě unikátní? Valeria vás na konci nechá nahlédnout tak zvaně pod pokličku. Na pár stránkách vám ukazuje proces výběru barev, účesů, šatů, ale i kompozice. Koho by to nezajímalo?

A velikost textu akorát pro dítě, které začalo samo číst.

Naše slečna knížky ještě neviděla, kupovala jsem je za prababičku k narozeninám. Ale myslím, že z nich bude nadšená. 

Během března má vyjít Malý princ, toho ocení i kluci. 













Která nová dětská knížka vás naposledy vyloženě nadchla?

L.



6 komentářů:

  1. Nádherné ilustrace. Já mám ráda příběhy s dětským hrdinou nebo ty, z kterých se mohou děti ponaučit, např. Zlobilky, Nezbedníci nebo Draka je lepší pozdravit. Pak mám ráda příběhy o skřítkovi Medovníčkovi.
    Krásné dny.
    I.N.

    OdpovědětVymazat
  2. Marcela - Nordic Passion7. března 2019 v 19:41

    Nadherne ilustrace. Díky za inspiraci. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, děkuji za tip. Louskáčka už máme, tak asi dcerce k svátku. U nás mají největší úspěch včelí medvídci. Pěkný víkend. Dana

    OdpovědětVymazat
  4. U nas take vedou knihy s krasnymi ilustracemi. Kdybych mela vybrat, ktera mne se libila opravdu moc, byla by to Ptacek a lev, ale tam je opravdu malo textu. Ale z tech klasickych pohadek mame ted skvost s obrazky, ktere se budou libit i vam - Kraska a zvire https://www.databazeknih.cz/knihy/kraska-a-zvire-359863 ty proste jsou... cteme kazdy vecer uz vic jak mesic v kuse :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!