neděle 10. března 2019

Jednorožčí narozeniny

Jednorožčí mánie se nevyhnula ani nám. Netřeba hodnotit, jestli je to vkusné, ale holčičkám se jednorožci líbí. A já to chápu, je to magický motiv.

Únor je u nás ve znamení oslav narozenin. Letos jsem na přání slečny objednala potahovaný dort s jednorožcem. Ten můj mi sice přijde chuťově lepší, těch malin tam navíc naperu fakt hodně, ale nejsem ješitná a ráda jí udělám radost. A musím říct, že z něj byla vážně v sedmém nebi, byl přesně podle jejích představ. 

Jelikož první oslava proběhla jen ve třech (nejmladší spal a půlka rodiny měla chřipku), naplánovala jsem ještě oslavu druhou. Na tu jsem vytvořila takové last minute cupcakes. Aby bylo jasno, my dospěláci cupcakes zrovna nemusíme, tudíž jsem připravila i jinou variantu, ale opět, děti cupcakes milují.
I letos jsem sáhla po receptu na Vanilkové cupcakes. S krémem se krásně pracuje. Šablony na košíčky jsem koupila na Etsy a následně vytiskla. No a jednorožčí roh vznikl jednoduše - marcipán jsem omotala kolem špejle, kterou jsem následně zapíchla do krémem nazdobených cupcakes. A to mělo úspěch také. Navíc to tvoření slečnu bavilo. Samozřejmě to nebylo jediné pohoštění, ale právě na cupcakes jsem na Instagramu dostala hodně dotazů.

Každoroční oslavu s kamarádkami jsem přesunula na duben, kdy to můžeme spojit i se svátkem a mými narozeninami. Nechtěla jsem riskovat situaci, že by z pozvaných hostů kvůli chřipce dorazila jen půlka. 

A schválně - jaký motiv to v tom dubnu bude, uhodnete?:) Moc se na tu tradiční holčičí party těším. 






Je mi jasné, že to rychle uteče a budu chystat první narozeniny našeho nejmladšího.

L.

8 komentářů:

  1. Tak ty cupcaky jednorožci jsou úžasní, děkuji moc za tip. Asi taky vyzkouším. Těším se i na Vaše tvoření pro mužskou část rodiny :-). Krásný týden. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo! A na ty klučičí narozeniny se taky moc těším. Dřív jsem si toho chlapečka neuměla představit, ale baví mě:)). Mějte se!

      Vymazat
  2. Že by v dubnu byla oslava podle Alenky? ;-) Přeji holčičce vše nejlepší a děkuji za recept, určitě se bude hodit, už za týden. Mějte krásné dny prožité ve zdraví. Markéta

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera!!!Holčička určitě skákala radostí:)Ten dort jste také dělala? Pekla jsem podle Vás ten vánoční a sklidil velký úspěch, byl vynikající.Těším se na další recepty.
    Krásné dny.
    I.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, píšu, že jsem ho objednala. Já dorty dělám moc ráda, ale do těch potahovaných se nepouštím. Jinak moc děkuju, mám z toho radost!:) Mějte se hezky, L.

      Vymazat
  4. Měli jste vše opravdu krásné,dae

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, cupcaky i dortík vypadají krásně! Věřím, že holčička měla velikou radost.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!