pondělí 27. listopadu 2017

Adventní čtení


Advent je kouzelné období, které je potřeba si užít. Vánoční svátky jsou krátké, ale ty týdny příprav mě baví. Co jsem máma, je to zase o něčem jiném. Vidím sebe jako malou, jak jsem se těšila na pečení cukroví, na sledování pohádek v babiččině ušáku, na adventní trhy, na ty moje oblíbené baňky,... A ta moje malá to má samozřejmě stejně. 

Dnes se mi zrovna dvakrát nechtělo péct perníčky, ale kromě toho, že jsem je potřebovala na focení, se na to moc těšila Ema. Byla tak natěšená, že poskakovala na místě. Bylo jich jen pár, ale ta vůně za to také stála. A jelikož nám dvěma vyšla volná neděle, udělaly jsme si i takový čajový dýchánek, to ona miluje. Vytáhly jsme všechny nové vánoční knížky, které se mi podařilo sehnat. To je taková moje vášeň. 

Loni jste mohli zaregistrovat článek o úžasné Vánoční knížce pohádek, pověstí a koled s mými oblíbenými ilustracemi. Tu mi v antikvariátu sehnala kamarádka. Úspěch má i knížka Ježíšek, koupená loni. Malým princeznám se jistě můžou líbit i Královské příběhy od Disney, které máme už dva roky.

Loni jsem ani nestihla článek o novém Louskáčkovi od Svojtky, což je naprosto překrásná knížka. Moc doporučuji a děkuji za tohle vydání. V lednu jsme s dcerou byli v Národním na baletu, takže ten příběh je u nás známý i v trochu jiném provedení (aktuální libreto se trochu liší). Knížka je plná nádherných, snových ilustrací, na které naše slečna kouká pořád dokola. 

Já jsem si udělala radost nově vydanou, úžasně ilustrovanou Vánoční koledou od Nakladatelství Petrkov. Na tu se moc těším. O loňských Vánocích jsme koukali na skvělou animovanou verzi v televizi a úplně nás překvapila odezva od tehdy ještě čtyřleté slečny. Doporučuji shlédnout! Knížka Zvířátka ve vánočním lese má moc milé ilustrace a kratičké příběhy pro menší děti. Ema už čte náročnější příběhy, ale ty obrázky se jí moc líbí a přece jsem tu knížku chtěla mít doma už jen na to prohlížení. Dárek pro Ježíška jsem stihla zatím jen prolistovat a zrovna tak Vánoční knihu příběhů od Svojtky. Na tu se také moc těšíme, má krásné obrázky. 

A obrovskou radost mi dělá už dávno rozebraná Sněhová královna, kterou jsem teď nedávno objevila po ročním marném hledání a poptávání. Ilustrace Vladyslava Yerkova jsou jako z jiného světa. Četla jsem si něco o jeho technice, je to fascinující umění. Loni jsem nakoukla alespoň do aplikace

Máte také nějaký tip? Já už se těším na to, co nového zase vyjde. 































L.

6 komentářů:

  1. Luci,
    miluji Tvé tipy na knížky. Vždy jsou totiž naprosto okouzlující, jako Louskáček. A já miluji nakupování knih, takže už má Ema slušnou sbírku.
    Díky za článek.
    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za Vaše tipy, přidávám naše: Čekání na Vánoce (je i Čekání na jaro a Pavoučí prázdniny - všechny jsou oblíbené), Zasněžené pohádky (takové milé čtení), leporelo Jak se řepa vrátila a Štuclinka a Zachumlánek (klasika od Nepila, děcka moc bavila). Třeba si něco vyberete :-). Hana M.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucinka ďakujem za tipy...mám dievčatko tak staré ako ty, takže sa hodia...a zohnala som práve aj v slovenčine Príbehy z podkrovia a Luskáčika . Tak sa teším . Krásny predianočný čas prajem. Marcela .

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné knížky, Ježíšek jich letos nadeli moc, ale já snad ještě něco vyberu z těchto ��, ještě teď do Vánoc, třeba k Mikuláši. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Hned bych Luci ty knížky koupila, jen tak pro sebe, protože děti zatím bohužel nemám. Ale jsou krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já letos koupila Vánoční příběhy od Astrid Lindgrenové. Nádhera!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!