čtvrtek 23. března 2017

Nový pokoj


Slečna se dočkala nového pokojíčku. Někdy v lednu mě napadlo, že bychom jí mohli ten stávající předělat. Byl takový roztříštěný, nedotažený, ale mně hlavně vadilo, že tam nemá pořádné pracovní místo. A ona je zrovna to dítě, co pořád něco kreslí a tvoří.  Stoleček se židličkami od mého pradědečka sloužily do určitého věku dobře (už čtvrté holčičce v rodině), IKEA nábytek byl nezničitelný, ale jsme moc rádi, že naši truhláři, na které dám mile ráda kontakt, zrealizovali naše konkrétní plány. Jsme nadšení. Vlastně to předčilo naše očekávání. 

Pokoj, který nemá víc než 14m (přesné rozměry neznám), s francouzským oknem přes celou jednu stěnu a výklenkem, si o toto řešení říkal. Já nikdy nebyla příznivcem paland a loftového řešení, ale tady nebylo co řešit, vyplatilo se to. Vzniklo parádní místo na skotačení, ale i na práci a spánek, o úložném prostoru nemluvě.

Celá akce nás nakopla k protřídění spousty věcí, což je opravdu ohromně osvobozující. Definitivně zmizely takové ty batolecí věci, rozbité hračky, nepotřebné krámy. Na všem jsme se se slečnou domluvily. Až mě překvapilo, jak je rozumná. A jak se jí celá proměna líbí? Bylo pro nás dojemné sledovat tu radost. Ona je zvyklá o všem mluvit, chválit, takže prostě spokojenost. 

První dny jsme se trochu báli bezpečnosti na schodech, ale jsou opravdu široké, má tam noční světýlka a dolů leze poposedáváním, tak snad by se jí nemělo nic stát. 








Teď nastala ta fáze, kdy se můžeme vyřádit na doplňcích a barvách. Dánský lustr není žádná novinka, kupovala jsem ho pár let zpátky a jsem za něj moc ráda. Musím koupit výplně polštářů, vymyslet obrázky, čekáme na velké kulaté zrcadlo a na novou židli. Je to radost. 

Budu ráda, když naše řešení někoho inspiruje. 

L.

10 komentářů:

  1. Krasne jste to vymysleli...my jsme pred nejakou dobou take delali patro dle nasich predstav, jeste jsme vyuzili ulozny prostor pod schody na hracky a misto stolu jsme zvolili velkou tabulovou stenu na kresleni...mame to pro mensi cacorku....za to vy uz pro poradnou slecnu:)...musi se ji tam moc libit..uz se tesim na ladeni...Janca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jano. Taky má pod schodama skříňky a ta rohovka je obzvlášť prostorná.

      Vymazat
  2. Dokonalé, čo viac dodať. Už sa teším na doplnky. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, Andreo, taky se na to těším, ale budu to zařizovat postupně, takže to asi trochu potrvá:-D.

      Vymazat
  3. Prkne vymyslene! My budeme muset uvazovat take o necem takovem, jen bohuzel bez schodu, pac to mame jeste mensi, bude muset byt zebrik. Uzivejte ladrni ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! I s žebříkem to bude určitě parádní.

      Vymazat
  4. Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak jde nahoře stlani? Také bych se bála bílého lamina. Myslím tím odrenin. Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jde to logicky o něco hůř než dole, ale to mně osobně nevadí. To bílé lamino je naopak neskutečně odolné, máme ho v celém bytě už pár let a nikde jediná známka opotřebení - na rozdíl od všech ostatních materiálů. Ale těch značek je hodně, tohle bude asi Egger.

      Vymazat
  5. Krása, posílám odkaz na bydlení které je také osvobozené od nepotřebných věcí:) http://www.jizersketicho.cz/architektura-zen-houses/ jsem se zamilovala:) Hezký víkend Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Také se mi líbí bílý interiér.

    Alyssa K. Whitcraft

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!