úterý 28. února 2017

Plié!

Myslím, že jsem si vždycky přála holčičku. A k tomu patří ty holčičí věci. Copánky, šatičky, tanečky. Holčička baletka, taková krásná představa... 

Dcera s tím baletem přišla sama. Líbila se jí ta hudba, ty ladné pohyby, pak jsme jí vzali do Národního na Louskáčka, což tomu dalo nový rozměr. Přání chodit do baletu vyjádřila jasně, ale já jsem najednou nebyla až tak nadšená. Přečtete si něco na internetu, představíte si tu zátěž... A vždycky musíte tak trochu počítat s možností, že to dítě nadchne třeba i na celý život. A co když nebude stačit, že jí to baví, ale bude se řešit, že na to třeba nemá postavu... To vám všechno proběhne hlavou. 

Ale já to s ní zkusila. Zapsala jsem jí do klasického baletu a zatím jsme všichni nadšení. Samozřejmě to baví hlavně slečnu, ale i my ostatní žijeme tím, jak je natěšená, zanícená, jak si pořád pouští hudbu a tančí:). Každou chvilku. Má cit. A pro mě je to samozřejmě zdrojem inspirace. Ráda jsem si tuhle etapu zachytila na pár fotkách. 

Nevěřila bych, že naše ukecané a neposedné dítě vydrží hodinu a půl baletit. Byla jsem skeptická. Zatím to ale vypadá jako skvělá volba. A když to nepůjde, zkusíme něco jiného. Někdy zaslechnu rozhovor rodičů o talentu jejich dětí, mají s nimi plány do budoucna, očekávání. To já nemám. Navíc mi extrémně vadí chlubení a rivalita. Možná jsem málo náročná, ale dělám to tak, jak to cítím. 









L.

9 komentářů:

  1. Ta s tim tulipaanem..naprosto dokonala! Innka

    OdpovědětVymazat
  2. Takový přístup je mi sympatický...
    Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne jemnounke fotky, jako baletky:-). Take nefandim ambicim rodicum a od deti nic neocekavam, i kdyz predstavy bych mela, ale radeji se necham mile prekvapit a hlavne je zit:-). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Šikovná holčička! ♥ Poslední fotka s tulipánem je nádherná :)
    Pěkný den, M.

    OdpovědětVymazat
  5. Za me ten detail zad je dokonaly..krasne jste to napsala;)Janca

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky,jak by řekl můj pětiletý syn vzpomínky,ta poslední s tulipánem je nej krasná a vtipná.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky jako vždy a nejmilejší je mi poslední odstavec. Věrná čtenářka, Kája.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ty jsou úchvatné :) Baletkové, jste talent a malá je úžasná. Mám dva synovce, na vlastní dítka se zatim nechystam, ale kdybych si směla přát tak taky holčičku. U kluků si zase užijeme jiné srandy, ale ty holčičí věci mi chybí :D. Zdraví Anastasia

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!