úterý 21. února 2017

Kočičková

Také se u vás slaví dětské narozeniny na etapy? Mnohdy to jinak nejde. Naše slečna si letos sfoukla 5 svíček na dortu a tohle byla první oslava, ta rodinná, s účastí prarodičů. Přála si dort s kočičkou a s baletkou, tak bude mít nakonec oba:). 

Letos jsem dort poprvé objednala. Přemluvila mě manželova maminka, která domluvila cukrářku. Nakonec jsem moc ráda, protože péct a zdobit dva dorty týden po sobě bych s tím vším ostatním asi nezvládla. Zdobení kočičky jsem maličko upravila, aby měla milý výraz (já si na to potrpím), dort byl chuťově vynikající - oblíbená klasika, světlý piškot, mascarpone, maliny. 

A já poprvé zkusila kremrole - podle receptu od Štěpánky z Tasty Life. Byly opravdu moc dobré! Udělala jsem nějaké chlebíčky s domácí vekou a přiznám se, že jsem to s občerstvením a výzdobou moc nepřeháněla. I tak byla oslava skvělá a všichni se dobře bavili. Pětiletá slečna dostala vysněné dárky a byla moc spokojená. Večer jsme jí pro samé vzrušení z toho dne skoro neuspali. 








V sobotu nás čeká ryze holčičí party, Emička má pozvané kamarádky. A já taky:). Je to přece vždycky tak trochu i maminčina oslava, no ne?:)

L.

9 komentářů:

  1. Lucí, ani nemluv. Mám 2 dcery narozené 14 dní od sebe. Takže jedna dětská oslava pro kamarádky ze školy pro jednu, další týden dětská oslava pro druhou. Jsou ve věku, kdy má každá jiné kamarádky a jiné tužby. Potom rodinná oslava s babičkami a tetami, kde se přidá i tatínek, který je narozen tři dny od Terezky. A potom čtvrtá oslava s našimi dlouholetými rodinnými kamarády a jejich dětmi. Duben je u nás pro maminku zkrátka vysilující :-)
    Dort je rozkošný! Užívejte slavení.

    OdpovědětVymazat
  2. Nadherny dort, a nej je, ze jste si to vse uzili a sesli se, i kdyz to byva narocne:-). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Nadherny dorik. ;) ja mam nastesti dcerku jeste malou. Ale i tak byla oslava na konci prazdnin pekna. Jsem zvedava, jak to bude pokracovat. Nastesti budou deti pul roku od sebe, tak to snad pujde zvladnout. :)

    OdpovědětVymazat
  4. No moje dve deti sú narodené 7 dní od seba, v nedelu sme absolvovali prvú rodinnu oslavu, včera trochu malú kamošskú a túto nedeľu a budúci pondelok nás čaká repete len s inými kamošskými návštevníkmi. Tento rok si však dcéra popriala zákusok na plech, takže budem piecť "len" tri torty v priebehu týždňa, ... :-) celkom zábava...
    Táto tortička pre slečnu vyzerá kúzelne, prejem všetko naj naj ...

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne narodeniny a veľa zdravia a radosti prajem malej slečne. Mamina to vie vždy krásne zariadiť. Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. To je naprosto nádherné!!! A ač "obyčejný" ale krásný dort.. Takový by se mi líibil

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lucie,dort je luxusní úplně jiný než je běžně k vidění,jinak já mám náročný zase leden 7 má narozeniny starší syn 12 mamka 13 muž a ukončuje to 21 malej 🙂 po už tak náročných vánocích takže děkuji za to že aspoň já jsem v květnu.Užijte si dámskou jízdu a za rok nanovo.

    OdpovědětVymazat
  8. Dort se povedl, kremrole také vypadají úžasně... Přeji Emičce všechno nejlepší... U nás to bylo vždy také na etapy, ale vypadá to, že to pomalu končí, jedna část rodiny se rozhodla, že už narozeniny společně slavit nebudeme... I když to bylo vždy náročné, tak je mi to líto... I když nějaká etapa nás taky ještě čeká :-) Posílám pozdravy... V.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!