sobota 21. října 2017

D.minique

Už je to nějaká chvíle, co jsem si od značky D.minique objednala první náramek. Byl to bílý tyrkys s písmenkem "E". Z toho se stal doslova hit. Teď jich vlastním dost i na obě ruce a nosím je každý den. Dominiku jsem po čase i osobně poznala. Nejdřív kvůli focení, ale teď už se rády sejdeme i jen tak na kávu nebo na oběd. Napadlo mě, že bych vám o ní ráda napsala, přiblížila její značku a ukázala pár fotek, které jsme spolu vytvořily na jaře.

Dominika začínala tak, že vyráběla šperky pro nevěsty, tenkrát ještě pod jiným jménem. Chtěla se ale někam posunout. Jak sama říká, tenkrát ani sama nenacházela nic, co by naplňovalo její potřebu o špercích, přičemž bižuterii nosit nechtěla ani nemohla. Tak vznikla značka D.minique, zcela rozdílná od té původní. Jemnost, jednoduchost, jedinečnost vnímá jako hlavní atributy konceptu. Má ráda ležérní eleganci, žádné módní výstřelky, spíš nadčasovost. To můžu sama potvrdit. Dominika je ten typ ženy, co vypadá naprosto úžasně v džínách a bílé košili. Vždy voní příjemným parfémem a já jí trochu závidím ty nenásilně upravené vlasy, které může přehodit jakkoli.

Ač se za poslední rok s náramky roztrhl pytel, snaží si zachovat svůj ráz, což se jí daří. "Přiznám se, že mé okolí o D.minique moc neví, eshop nijak extra nešířím, protože prostě lidí jsou různí a já nerada někomu něco cpu. Ten můj virtuální D.minique svět mi naprosto vyhovuje, zákaznice si mě najdou, pokud budou chtít."

Materiál na výrobu objednává převážně ze zahraničí. Pracuje se stříbrem, pozlaceným stříbrem, ale především s minerály a drahými kameny. Fakt, že její produkty nevznikají z nějakých obyčejných materiálů, kdysi přesvědčil k nákupu i mě samotnou. Dominika zcela jistě sleduje trendy, ale vytváří osobité věci, které sama nosí. Ač pracuje s minerály a kameny, které v sobě nosí určitou sílu, poslání a často se řadí k určitým znamením, šperky podle toho nevyrábí, ani nepopisuje, byť se na to zákaznice ptají. Podle Dominiky by měl každý nosit to, co se mu líbí, ne to, co patří k jeho znamení zvěrokruhu. Začala pracovat s hedvábnými šňůrkami, které si nechává ručně barvit. Používá i tepané stříbro a stále nabízí tak oblíbené personalizované náramky. Ty jsou její srdcovka, protože jí ražbu naučil její dědeček.

V březnu jí inspirovala i majitelka vkusné a osobité hradecké kavárny Galerie Café, kam zavítala naprostou náhodou při návštěvě města. Jelikož mají s paní majitelkou hodně společného, vznikla spolupráce a kavárna slouží i jako takový showroom. Šperky si zde můžete prohlédnout, vyzkoušet, po objednání vyzvednout. Právě v této kavárně vznikla část fotek.

Dominika říká, že tvorba šperků je taková její radost, což je asi ten hlavní předpoklad úspěšných věcí. "Všechny šperky dělám s radostí a pro radost, tím se řídím od začátku. Navíc mám podporu blízkých kamarádů, rodiny a manžela, který vždycky v největším shonu trpělivě korálky překračuje, protože je máme doma skoro všude."

Do Vánoc by v její dílně měly vzniknout další produkty, ale už tuhle středu se přijďte podívat na novinky!

Instagram
Facebook
Eshop





















L.

23 komentářů:

  1. Krásné fotky, krásné náramky, krásná žena. Přeji Vám oběma úspěšné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  2. Naramky josu nadherne, uz jsem je videla, ale nevedela jsem o nahrdelnicich, tak minimalisticke a krasne! I kdyz to jsou i naramky:-). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Pozor na záměnu ji a jí, nepůsobí to dobře. R.K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tech chyb se na blogu najde urcite vic. Vetsinu clanku pisu v casovy tisni a taky nevim vsechno. To upozornovani nemam rada, prijde mi to zbytecny.

      Vymazat
    2. Přijde vám zbytečné, když vás někdo upozorní na chybu?
      Píšete o někom oslavný článek s chybama a nevadí vám to? Nemáte pocit, že to tak tomu člověku kazíte?
      Tak to tedy už mlčím (a jen zírám).
      R.K.

      Vymazat
    3. Přijde mi to trapný. Korektora tady nepotřebuju. Hezkou neděli.

      Vymazat
    4. Pro anonymní pisatellku R K : s chybama ????? My jsme se ve škole učili s chybami jako s ženami :))))))

      Vymazat
    5. Dobrý den, jsou možné obě varianty. Hanka J.

      Vymazat
    6. Asi máme nebo známe každá jiná pravidla českého pravopisu.
      http://www.mojecestina.cz/article/2008091904-podstatna-jmena-sklonovani-zenskeho-rodu

      Ale Lucky příspěvek je přece úplně o něčem jiném a ne o pravopisu.
      Přeji hezký večer.

      Vymazat
    7. Dámy, díky všem za názory. Chtěla bych k tomu dodat jednu věc. Myslím, že jsem na tom se znalostí českýho jazyka docela slušně. To neznamená, že mi to neujede. Taky mám určitý mezery, jako většina populace. Ten příspěvek je docela povrchního charakteru na to, aby se tu tahle věc tolik prožívala. Když mi někdo napíše třeba mail, kde mě na chyby upozorní, slušně a upřímně poděkuju, chyby opravím. Pokud má někdo tu potřebu psát to lidem takhle veřejně, vždycky je to pro mě rejpal. A ono to tak nějak kazí náladu. Nemyslím tím to, že bych si tady doma kousala nehty a byla z toho špatná... Je mi to jedno. Ale kazí mi to tady náladu na blogu. Už jsou ty negativní komentáře, to já nerada. Je to můj prostor, chci to tu milý. Řekněme, že to předpokládá určitou sociální inteligenci a osobní spokojenost, vřelost.

      Vymazat
  4. Už jsem dva náramky od Dominiky pořizovala jako dárek pro kamarádku a přála bych si ho i pro sebe, jsou krásný! A muž je vyzvedával osobně a Dominika se mu zdála moc milá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ona je! Ještě se chystám na matný achát. Kupovala jsem ho kamarádce s filigránem, byl nádhernej.

      Vymazat
  5. Krásné! A potěšilo mě, že kombinuje kamínky i se zlatými doplňky, mám zlatý snubák a samotné kamínky k tomu působí dost tvrdě nebo bývají kombinované se stříbrem a to už mně nejde vůbec.
    Hana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že mám stříbro i zlato, podle toho ty náramky měním - například k hodinkám:).

      Vymazat
  6. Luci, diky za tip...hned jsem si 3 objednala:) Přeji hezké dny.
    P. S. Ještě jedna poznámka k anonymní pisatelce češtinářce....chyba jako žena... takže s chybami jako s ženami :))), hlavně,že radí a poučuje a sama to neumí správně napsat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Dominika říkala, že jí to svým "gramaticky nevhodným" příspěvkem nekazím, naopak. Jsem ráda, že se náramky líbí, Evi!

      Vymazat
  7. Přesně tak, Lucce děkuju za krásné fotky a milý článek a paní, slečne nebo pánovi R.K. bych ráda vzkázala, že ačkoliv ji a jí třeba správně není, je ještě větší vrchol neslušnosti na toto poukazovat pod iniciály, tudíž anonymě.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné šperky, krásná žena, o fotkách už ani mluvit nemusím, to je jasná věc. Dominiku sleduji na ig a nějaký náramek (nejspíš) bych si od ní v budoucnu ráda pořídila... btw. mám moc ráda lidi, co dokáží mít nadhled, Luci, jsi super ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, tak jsem díky vám objevila další úžasnou ženu a náramky pod stromeček už mám objednané :-) Radost udělám své nejvíc největší kamarádce a taky sobě. Dlouho předlouho jsem hledala vhodné náramky, které by se hodily k hodinkám Cluse, které jsem si "naježila" minulý rok. A najedou, v tu pravou předvánoční chvíli, to přišlo. Už teď se nemůžu dočkat, až si dva "karmáčky" uvážu na zápěstí :-) Děkuji za skvělý tip, moc a moc!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!