Dutch Crunch

pátek 31. července 2015


Říká se tomu Dutch Crunch Bread, ale taky Tijgerbrood. Někdy připomíná tygra, jindy zase žirafu nebo leoparda, asi jak se popraskání povede:).



Tahle úprava pečiva je hlavně na efekt. Popraskanou vrstvu uděláte rýžovou pastou, kterou před pečením potřete libovolné bílé pečivo. 


Topping

2 lžíce sušeného droždí
1 hrnek teplé vody
2 lžíce cukru
2 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky soli
1 a 1/2 hrnku rýžové mouky

Ingredience smíchejte, ideálně šlehačem. Konzistence má připomínat vyšlehanou bílkovou polevu, která z metly pomalu kape dolů. Topping naneste třeba mašlovačkou na vykynuté pečivo a dejte zapéct. V troubě pak s nadšením sledujte, jak vrstva praská:).

Pro podrobnější návod koukněte sem.

Na bulky jsem zvolila těsto, ze kterého běžně peču toastový chléb (mírně upravený/přepočítaný recept od Romana Vaňka)

35g změklého másla
300g vlažné vody
7g sušeného droždí
500g hladké mouky
10g soli

Těsto vypracujte a nechte kynout jako obvykle. 






My jsme si udělali domácí hamburgery z hovězího na grilu. Já to nemusím, ale manžel ano:). O grilu jsem se chtěla také zmínit, protože jsme loni jeden šikovný koupili. Tak snad příště:).

L.





5 komentářů

  1. Milá Lucie, mohu se k vám příště pozvat :)? ... Ta poslední fotka je úplně luxus ... sbíhají se mi sliny :). Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, kam na ty zajímavé recepty chodíš???? Vypadá to moc dobře.
    Hezký vikend. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, Luci, ty jsi hračička! Ten efekt rýžové pasty je parádní! Musím to vyzkoušet :-) A třeba se někdy naučím ty komentáře psát :-D Renata

      Vymazat
  4. Neskutečný... slintám a obdivuji ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!