úterý 13. září 2016

Krumlov

V Českém Krumlově jsem nikdy nebyla. Jednou ale zazvonil telefon s poptávkou na focení svatby - právě tam. Já tu svatbu odmítla s tím, že je to prostě daleko a ať se nezlobí. Sympatická nevěsta se ale nedala a takovým roztomilým způsobem mě ukecala. Vlastně mě nalákala na rodinný výlet. 

Měli jsme štěstí na kouzelný hotel v renovované vile, jejíž majitel je hudební fanda. Jednotlivé apartmány se jmenují podle těch nejznámějších hudebníků. Interiér je krásně zařízený, nechybí retro kousky a okamžitě si všimnete stylové dlažby. Vila je v klidné části města, ale v tom historickém centru jste hned. 

Jelikož jsem byla v Krumlově hlavně pracovně, všechno jsem projít a nafotit nestihla. Na nějakou tu procházku, kávu a večeři se ale čas našel. Byli jsme také v muzeu mučení (ano, s dcerou:)) a v zrcadlovém labyrintu. Především jsem však měla možnost fotit nádhernou svatbu v pivovarské zahradě hned u břehu Vltavy a díky focení příprav nevěsty jsem mohla nakouknout i do krásného historického bytu v jedné z těch kouzelných uliček. A samotná nevěsta byla úchvatná, stylová, nezapomenutelná, ženich sympaťák, stejně jako hosté. Tahle svatba byla jako z jiného světa a na některé momenty budu obzvlášť vzpomínat. Třeba když šla nevěsta s maminkou a svědkyní těmi uličkami na místo obřadu, potkávala známé, turisti nadšení...




















Už teď vím, že jsem tam nebyla naposledy. Krumlov je jedno z těch míst, které milují snad všichni. Má prostě zvláštní pitoreskní atmosféru. Příště tam ale pojedu jako kavárenský povaleč a ideálně na podzim:). Davy turistů budou alespoň trošičku menší. 

Byli jste? Co doporučíte vy?

L.

8 komentářů:

  1. Byla a mnohokrát, dokonce i tu svatbu u Vltavy jsem měla. Jen ne v pivovarských zahradách, ale hned u mostu na Latránu. Krumlov je překrásný celý.

    OdpovědětVymazat
  2. Můj milovaný Krumlov. Nejkrásnější je brzo na jaře, v únoru, březnu, tu zvu všechny své kamarády do mého rodného města. Kdyby jste potřebovala průvodce, nebo ubytko, ozvěte se. Mám známé, zrovna zítra tam jedu jen tak si odpočinout. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Krumlov mám moc ráda. Párkrát jsem byla v otáčivém divadle.

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou a ne naposled. Taky se mi moc libil. Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Krumlov je nadherny, ma svoji typickou atmosferu, mohla bych tam jezdit kazdy rok. A fotografie jsou kouzelne. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Přidávám se k zástupu milovníků Krumlova, byli jsme tam už asi 5x, letos jsme ho poprvé projížděli i na raftu, úžasný zážitek!
    Kamarádka se tam také vdávala, ačkoli bydlí kousek od Prahy. Krumlov je prostě magický.
    Svatba musela být nádherná (ta, co jsi fotila), dle těch střípků, co asi smíš publikovat. A na krásném místě. Pivovarská zahrada mě okouzlila. Když jsme tam byli letos, tak tam zrovna hrál pod stromem pán na takovou "mísu" (omlouvám se hudebníkům a kulturním lidem, nevím, jak se to jmenuje) a holčička k tomu pískala na flétnu a mělo to úžasnou atmosféru.
    Hotel, ve kterém jste bydleli, je opravdu krásný.

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem několikrát .... Dokonce i v té zahradě:-) Krumlov žije v každém ročním období. Lidí je tam stále dost.
    Luci, krásné fotky. Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Krumlov je mé rodné město a ač jsem se zatoulala o pár kilometrů dále, vždycky se tam ráda vrátím... Oblíbené místo...park za otacivym hledištěm, krásné stromy, cesticky, plot a vzadu se schovává rybník...a ten pohled, když se zaplní lekniny...:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!