...pečeme domácí chleba.
Začala jsem krátce po prvních narozeninách Emy. Tehdy jsem o tom nic nevěděla. Kvásek jsem znala akorát do buchty, všechny ty termíny okolo mě trochu děsily, ale nějak jsem se ke všemu postupně dostala. Pekla jsem metodou pokus-omyl. A to je vlastně způsob, jakým dělám většinu věcí. A má to výsledky:).
A jako většina věcí je i tohle o trpělivosti.
Už není cesty zpět.
Už není cesty zpět.
Předchozí článek najdete TADY. Pořád peču nejradši pšenično-žitný podle Cuketky. Ošatky jsem nově nakoupila v Orionu (cca 170Kč/ks) a slouží dobře!
Chlebu zdar a úspěšný týden všem!
L.
Naprosty profi chleb, ja odvahu zatim nenasla, jen na ten v pekarne. M.
OdpovědětVymazatTak snad se odhodláš a vyzkoušíš, je to o něčem jiným, prostě CHleba!:) Děkuju!
VymazatLucie, chleba parádní. Ale ta první fotka..ta je překrásná. Vyzařuje z ní láska, úcta, něha..to světlo a ten účes. Nemůžu se na ni vynadívat! Katka
OdpovědětVymazatDěkuju, Katko, mám podobný fotky zhruba dva roky zpátky a jsem za ně vděčná:). Jsem moc ráda, že se líbí!
VymazatLuci, aj ja pečiem chlieb asi tak 3 roky. Najprv som piekla ten kváskový, ale minulý rok sa mi kvások nejako pokazil a nemala som od koho kvások dostať a nový spraviť sama som neskúšala. Našla som však fantastický recept na chlieb u Zuzky: http://unasdomacz.blogspot.sk/2015/07/domaci-chleba.html. Je to metóda dlhého kysnutia za pomoci dvoch lyžičiek sušeného droždia. Chlebík je fantastický a presne ako hovoríš už iný ani nezjeme. Krásne fotky. Andrea
OdpovědětVymazatAndreo, pokud bys chtěla, stačí napsat adresu a můžu ti poslat usušený kvásek, který si jen rozpustíš ve vodě a omladíš. Dělaly jsme to tak s kamarádkou, je to běžně používanej proces a mám to tak jako zálohu.
VymazatI ty jsi byla jedním z lidí, kteří mě motivovali k tomu, abych se do kváskového chleba pustila. A nelituju:o) Peču dodnes a jinak už to doma nejde. Takže i za to Ti, Lucko, děkuji:o)
OdpovědětVymazatNemáš zač, Marcelko:)).
VymazatPodepisuji v celém znění:o)¨
OdpovědětVymazatMy pečeme už čtyři roky veškeré pečivo a zkrátka není cesty zpět a nás to i baví.
Kvásku zdar! Je to boží dar.
Jo, jsem ráda, že něco takovýho umím, je to fajn dovednost. A taky jsem ráda, že Ema vidí ten proces. Každýho upečenýho chlebu si váží a má z něj radost.
VymazatTeda Ema se tak změnila .... koukám na ni a nevěřím :) ... kde je ta malá holčička ... vypadá úplně jako Ty :) ... ta až bude větší bude motat klukům hlavy :)
OdpovědětVymazatNo je to opravdu slečna. Hlavy už klukům motá teď, to je fakt:-D. Ale to po mně asi nemá:-D. Děkuju, Andreo!
VymazatProsím prosím, odkud je ten skvělý model z instagramu? (pruhované tričko a sukýnka)
OdpovědětVymazatDěkuju :))!
PS: Jste si s Eminkou tak podobné! :)!!!
Veronika
Veroniko, jsou to saty a je to v komentarich:-). Buga.cz, ceska znacka.
VymazatAha :)! Děkuju moc. Sluší moc.
OdpovědětVymazatKrásný den!
V.
Děkuji a není zač!;-)
Vymazat