pondělí 10. listopadu 2014

Jak rozbít nudu


Začátkem roku 2013 jsme koupili byt. Naše první společné bydlení. Byt v novostavbě pro nás byl na prvním místě, protože jsme se obávali toho, že se původní majitelé vyřádí například oranžovou koupelnou nebo zelenou kuchyní a my v takovém "kompromisu" budeme žít. Nic proti tomu, každému se líbí něco jiného, ale náš šálek čaje to prostě není a asi by nás to štvalo každý den. Tenhle byt měl podlahy, dveře a zařízenou koupelnu. Podlahy a dveře bych sice pořídila jinak, ale co už... Byt je poměrně malý, ale účelný, světlý a celý náš.

Abych to nějak uvedla, já a muž jsme docela dost odlišné osobnosti hlavně co se týče stylu hudby, oblékání, ale právě i bydlení. On je trochu konzervativní, zatímco já jsem švihlá bohémka, která všechno vnímá esteticky. Naše pravidlo je takové, že já se mírním a manžel přivírá oči a nechává mě v jisté míře "tvořit". Zatím to funguje víc než dobře a překvapivě se shodujeme (až na DIY pletený "puf", který jsem nakonec pro klid v rodině vyrazila). Muž se tedy postaral o výběr dodavatelů, o návrh nábytku na míru a tak dále. Především se realizoval co se týče úložných prostorů (máme to všude na centimetry vychytané!), zatímco já se snažím o nějaké propojení barev a stylů a zdobím. 

Zařizování nám poměrně trvalo. Nechtěli jsme ten proces uspěchat, protože člověk by se měl s tím prostorem nejdříve sžít a nejednat zbrkle. Po měsících zařizování  jsme se dopracovali ke stavu, kdy jsme měli byt krásně zařízený, výborně řešený, ale nudný. Prostě bílá, neutrální barvy a nic... Dlouho jsem nemohla přijít na to, čím interiér ozvláštnit, až jsem narazila na dánskou značku Ferm Living, která mě nadchla svými barvami a vzory. 

Je třeba dodat, že tohle není konečná verze interiéru. Dekorace jsou nové a nové, sem tam přidám nějakou jinou barvu, měním výzdobu podle ročních období, ale ten základ spatřuji v geometrii a výrazných prvcích na jinak univerzálním a nadčasovém základu. Když vás omrzí červená stěna, musíte holt vymalovat. Zelenou kuchyň tak snadno nezměníte. Já radši jen vyměním obraz nebo doplňky.







Začalo to sadou dóz...

Následně jsem pořídila utěrku. Manžel už pochopil, že se do ní nebudou utírat skvrny od rajské a tak podobně...

Šikovná kamarádka vytvořila plakát na přání...



Posledním úlovkem byla konvice, na kterou jsem si nějaký čas počkala a využila slevy:)




Co na takové řešení říkáte? A jak to máte doma vy? Co byste s odstupem času změnili?

L.

7 komentářů:

  1. Strašně se mi líbí ty varhanaté květináče:o)

    My koupili byt a neměli jsme ještě vyhraněný styl... Takže to dopadlo tak, jak víš:o) Zelená kuchyně (jen stěny), žlutý obývák (zabiják všech fotek poblíž stěn), chodbu jsme natřeli na oranžovou, ložnici na fialovo.... No... chodba už je naštěstí bílá, ložnice se nám fialová zalíbila a obýváak bude časem jiný, žlutou už tu nechci..:o)) A na doplňky nemám oko, bohužel:o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juu, první komentář! Marcel, ty obaly jsou za pár korun z květinářství, mají je skoro všude:). No víš jak já to mám s těma barvama...pro mě je důležitý i to, jak se v tom bytě fotí, takže zelená a žlutá by vůbec neprošly. Ale každýmu se prostě líbí něco jinýho - a komu se to nelíbí, tak šup do změny! Doplňky se dají odkoukat, tomu se říká inspirace;-). Já ráda poradím, kdybys potřebovala...

      Vymazat
    2. To máte teda lepší kvatinářství, u nás jen klasika kulatý.. Zkusím mrknout do nějakýho většího, tohle by se mi fakt líbilo, poslední dobou mě začíná vadit, že tu máme ty klasický květináče s "podšálkama"..

      Za případný rady děkuju, ale budu tu muset začít vyhazovat některý věci z dob minulých:o) aspoň, že ten porcelán můžu díky nesmrtelnosti konkrétní řady ladit i dneska novejma kouskama:o)

      Vymazat
    3. No takový fakt mini květinářství to je. Ona to byla nouzovka, ty obaly dokupuju postupně, ale vypadá to opravdu celkem dobře. Až se uvidíme, tak ti je dám;-). Vyhazování zdar! Je to osvobozující;-).

      Vymazat
  2. Luci, moc krásný interiér. Sem se určitě budu ráda vracet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od vás mě to těší dvojnásob! Zrovna "lustruji" blog...nádherné, inspirativní. Díky moc:).

      Vymazat
  3. Lucko, dostal se mi do ruky katalog Halens a vzpomněla jsem si na Tvoji utěrku, když jsem viděla tenhle koberec...http://www.halens.cz/bydleni-bytovy-textil-koberce-6429/koberecek-516962. Pa, Svatava

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!