neděle 16. listopadu 2014

Dámská záležitost

Troufám si říct, že jestli jsem na něčem za ty roky opravdu zamakala, je to umění, jak se z ranní ho neštěstí proměnit v uspokojivě vypadající osobu. Můj muž dokonce říká, že to umím neskutečně dobře. Já mu pokaždé odvětím, že to není úplně tak lichotka:)). Mám tu povahu, že radši vstanu ve čtyři ráno, než abych někam vyrazila neupravená. Každý někdy nestíháme, ale pro mě je vzhled dost důležitý a nemyslím si, že je to známkou povrchnosti.

Ale není to jen tak. Je k tomu potřeba nejen cvik a zkušenost (u mě dlouholetá záležitost), ale také dobré nástroje. Chtěla bych vám tedy ukázat své oblíbené "serepetičky". Můj arzenál je obrovský, ale vybrala jsem jen pár kousků těch lepších značek.

Začnu tím, že důležité jsou především štětce. Já jich mám celkem slušnou sbírku - a to všech typů i značek. Oblíbené jsou štětce Sigma (myslím, že jsou srovnatelné se štětci MAC), dále dostupnější Everyday Minerals a hlavně levné a dobré e.l.f. Určitě je vhodné vlastnit nějaký "flat top" štětec, který je hustý a nahoře rovný. Ráda s ním aplikuji makeup nebo pudr. Ty drobné štětce na makeup mi nepřijdou úplně užitečné, protože celkem trvá, než makeup nanesete na celý obličej, navíc mohou být vidět tahy. Používám je spíš na korektor. Štětce na pudr moc nepoužívám (maximálně kabuki), mám radši houbičku. Mezi štětci na tvářenku a kontury se rozlišuje několik typů, já mám ráda ty menší, na preciznější nanášení, ale záleží i na produktu, jeho konzistenci, pigmentaci. Se štětcem na rtěnku se příliš často neobtěžuji, naopak štětců na oční stíny mám mnoho. Určitě bych doporučila štětec na "blending", tedy rozmazání stínů do ztracena, ale také nějaký menší a plochý pro preciznější líčení. Co se týče hygieny, štětce peru každých pár dní v dezinfekčním tekutém mýdle. Dřív jsem používala dětský šampon.


"Stipple brush" (ten s bílými chlupy na koncích) se u mě úplně neujal.


Co se týče makeupů, mými stálicemi jsou značky YSL, Dior a Kanebo. Ale v 99% nosím jen korektor a pudr.

Blogery a vizážisty chválená báze Primer Potion od Urban Decay je opravdu skvělá věc. Odstíny posune o level výš, o výdrži nemluvě.



Paleta stínů Naked od Urban Decay je "must have" a sahám po ní každý den. První verze je skvělá, hodně jsem jí užila (například pro své svatební líčení), ale číslo 2 mi vyhovuje víc. Zbožňuji metalické odstíny jako Snakebite, ale ještě víc ty matné jako Tease. Ještě se chystám na paletku Basics, která obsahuje základní neutrální odstíny pro každodenní líčení.




Mám pár věcí od Chanelu, ale když mám být upřímná, tak od téhle značky se vyplatí koupit makeup, rtěnku (zbožňuji svou krémovou Évasion) nebo nějakou péči. Co se týče "dekorativky", tak stíny a tvářenky pro mě nemají potřebnou pigmentaci. Každá taková věc je pak ještě dražší a výsledek za to stejně nestojí. Výjimkou jsou jedny švestkové stíny (odstín č.75 Magic Night) a univerzální tubičky s barvami na míchání (díky, Magdi:)).





Naopak u značky MAC si na nedostatek pigmentu nemůžu stěžovat. Produkty jsou dražší, ale opravdu vydrží věčnost. Mám ráda jejich mono stíny, které lze skládat libovolně do paletek (například stín Omega užije každý světlejší typ na oči i na obočí), ale také vlastním několik tvářenek. Minerální Warm Soul sluší každému typu, stejně tak broskvová Peaches. Sytě růžová Dollymix má příjemnou texturu a záleží na vás, jestli uberete nebo přidáte. Další vychytávka jsou kalíšky s názvem Paint Pot, které slouží nejen jako jakési krémové stíny (skvělá věc, když nestíháte), ale zároveň jako báze. Vlastním Vintage Selection a Bare Study. No a rtěnky od MAC kupuji celkem pravidelně. Má dlouhodobě oblíbená je Shy Girl (úžasná broskvová barva) a Viva Glam z kolekce Nicki Minaj (ne, tu zpěvačku opravdu nemusím) je zase super úlet.



Mezi "high end" značky patří třeba i Illamasqua, od které vlastním zatím jen jednu tvářenku (korálový odstín Beg). Ta pigmentace je neuvěřitelná a ačkoli se možná zaleknete ceny, tak produkty za to 100% stojí. Jeden dotek štětcem vystačí na obě tváře.

Z těch levných bych zmínila mé oblíbené značky jako například e.l.f., Sleek, NYX, MUA. Zrovna Sleek má kvalitní paletky (vlastním a používám Oh So Special nebo Au Naturel). Od NYXu mám kromě řady paletek i oblíbenou tvářenku na kontury v odstínu Taupe.

Má zimní vůně, na které se mi také líbí, že jí nepotkávám moc často:).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář!