středa 12. listopadu 2014

Hnízdo snů

Už roky střádám inspiraci z cizích interiérů. Asi jste si všimli, že mě oslovil skandinávský design, který mi přijde hezky čistý a nadčasový. Spíš jednoduché linie, bílá a šedá barva a zemité tóny. Sem tam výrazný doplněk (například ve formě zajímavého svícnu nebo lustru). A atmosféra... Na prvním místě je u mě právě nadčasovost a vědomí, že některé věci se časem okoukají. Vkus a styl se totiž neustále vyvíjejí, ale jsou určité představy a prvky, které přetrvávají. Vždycky si pokládám otázku, jestli je daná věc nejenom krásná, ale i účelná, jestli s ní budu chtít žít dlouhodobě. Nejsem úplně minimalista, ale mám ráda koncepční řešení, kdy se většina věcí schová a vyniknou čisté plochy s nějakým tím stylovým dekorem. 

Kdybych měla obrovský byt nebo dům a nekoukala na finance, vypadalo by to nějak takhle... Určitě převážně bílá, neutrální tóny, designové kousky, pěkná podlaha, žádné koberce, otevřený prostor, velká okna s výhledem do přírody... Nepředpokládám, že bychom vyhráli v loterii, těmi luxusními interiéry se prostě jen tak kochám. Ale s nohama na zemi vybírám určité prvky, které se mi v nich líbí a které prostě dohromady fungují. Například, bílá je sama o sobě luxusní, když se k ní zvolí správná barva a typ dřeva, tak potom už stačí jen doplnit interiér o pár skvostů, které upoutají pozornost a prostor ozvláštní. Zařizování bydlení je v mých očích dlouhodobý proces a je normální, že pokud člověk není milionář, na věci postupně šetří. To jde dohromady s faktem, že se mění vkus a sžíváme se s prostorem. 

Myslím, že je úžasné, když má někdo tu možnost posadit se do hotového interiéru dokonale vymyšleného bytovým architektem - ale chtěli byste to tak? Nebo je to forma vaší realizace a koníček na celý život?  Já bych si nechala poradit s celkovou koncepcí, samozřejmě hlavně pokud jde o nábytek na míru, ale chci mít hlavní slovo. 


Camilla via Pinterest


notmybeautifulhome

Belgium loft via admagazine.ru

Casa Besares by Arquinoma via Contemporist

corvelyn.be

denoldervleugels amsterdam apartment via contemporist.com

metainteriors

Obumex via friedrichfriend







louwersedejong.nl

norskeinteriorbloger.no

planete-deco.fr

rtlwoodmagazine.nl



Našla se tu pro vás nějaká inspirace? Jak vypadá vaše vysněné bydlení? Jak byste ho zařizovali a čemu byste se naopak vyhnuli?

L.

4 komentáře:

  1. Jak jsem posedlá jídlem, tak sním hlavně o kuchyni. Světlá, s oknem! účelně zařízená, neprůhledný skříňky, zahrnující komoru. A v jídelní části obrovskej dubovej stůl tak pro 12 a víc osob!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchyň je pro mě taky hodně důležitá. A sen o velkém stole sdílím. Aspoň pro 8 lidí a ani mi nevadí, že bychom u něj byli 3:-D. Já bych si strašně přála okna přes celou zeď. No uvidíme... Ale spokojená jsem i s tím, co mám.

      Vymazat
  2. Neni nic horsiho na myti nez okna pres celou zed :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to asi ano a slýchám to často. Další argument je tepelná izolace. Obojí jsem ale asi ochotná překousnout:-).

      Vymazat

Děkuji za komentář!