čtvrtek 18. února 2016

4

Naše Ema má dnes 4 roky. Zvykám si na to nové číslo.

Nebudu psát, že to uteklo, protože mi to tak nepřijde. Ty roky cítím, mám je maximálně prožité, nebylo to jako mrknutí okem.

Nabízí se nějaké to bilancování. Od loňska hodně vyrostla - fyzicky i psychicky. Je to zatím asi největší skok. Už je to malinká slečna. Je hodně samostatná (má línou matku). Kolikrát si říkám, jestli na ní nemám malé nároky, když vidím ostatní rodiče. Nechávám totiž věcem volný průběh a ve výchově nemám moc plán. Nic nelámu přes koleno a beru jí takovou, jaká je. Úžasná. Když přemýšlím nad tím, v čem vyniká, nikdy mi nejde o počítání nebo recitování. Neporovnávám, nesnáším to odjakživa. Líbí se mi, že má ráda lidi a zajímá se o ně, že umí vyjadřovat lásku, je ohleduplná a starostlivá. Má obrovskou fantazii! Jde do všeho s nadšením a nebojí se (to má po svém otci). Má se ráda. Je to po všech stránkách spokojené dítě. 

Jsme na ní pyšní. Není den, kdy bychom neděkovali za to, že je zdravá. A to je také to jediné, co si přejeme.


Slečnu dnes vezmeme do obchodu a vybere si šaty. V sobotu má pak oslavu s rodinou. To pro mě znamená další výzvu (hlavně ten dort). Ale letos to nestíhám a nepřeháním (což prý tvrdím vždycky).

L.

12 komentářů:

  1. Preji krasny narozeninovy den, moc zdravi a stesti Emicce, ale i vam rodicum. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Eme vsechno NEJ preji. Hezky napsano. Pekne si uzijte obe oslavy !!! A tesim se na dort. To zase bude krasa urcite...

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se ke gratulantům a přeji všechno nej :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ať vyberete pěkné šaty a těším se na reportáž z oslavy ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Emičce vše nej!A moc krásný příspěvek, dojalo mě to. Taky nesnáším porovnávání, taky to nedělám a nejdůležitější pro mě je jen to, aby byla dcera zdravá a spokojená, vše ostatní je vedlejší.

    OdpovědětVymazat
  6. Emičce vše nej!A moc krásný příspěvek, dojalo mě to. Taky nesnáším porovnávání, taky to nedělám a nejdůležitější pro mě je jen to, aby byla dcera zdravá a spokojená, vše ostatní je vedlejší.

    OdpovědětVymazat
  7. Přeji Emičce jen to nejlepší. A Lucie...děláte to dobře, vychováváte srdcem a zdravým selským rozumem. Žádné nesmyslné soutěžení...na vaší dceři je vidět, že je to zdravé šťastné dítě. Uvidíte, ty první čtyři roky vaší péče se vám bohatě odmění.Ještě jednou blahopřeji nejn malé slečně, ale i Vám.
    ♥ M.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásnej zlatovláske prajem len to najlepšie a hlavne zdravie a naďalej lásku svojich úžasných rodičov. Andrea

    OdpovědětVymazat
  9. Moc moc přejeme všechno nejlepší! Emička je skvělá (má být po kom ;-) )...
    V.

    OdpovědětVymazat
  10. Gratulujeme slečne, veľa zdravia a lásky ... Tá moja "malá" má dnes 13 ..násť, tiež čarovný vek :-) nikdy som si nemyslela, že to budem tak prežívať s ňou... :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno nejlepší mladé slečně... Tvůj přístup k výchově je mi ohromně sympatický, snažím se to dělat stejně...

    OdpovědětVymazat
  12. Mockrát děkuju za všechna přání!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!