pátek 14. října 2016

Vůně domova

Ta pravá vůně domova je upečená bábovka, chleba, vyprané prádlo... To máme nejradši. Ale občas si tu pustíme něco navíc. 

Dlouho jsem odolávala vůním Yankee Candle. Byla (a pořád je) to obrovská mánie, to mě vždycky spolehlivě odradí. Ale pak jsem jednou dostala darem YC aromalampu a pár vonných vosků. A bylo hotovo. Od té doby jsem něco málo přikoupila, dokonce jsem koupila i jednu plážovou svíčku s sebou na dovolenou. Mému muži bytové vůně nevadí, naopak. Také to nepřeháním, vždy je pustím jen na chvilku. 

Jako poslední věc jsem zakoupila YC Scenterpiece, což je elektrická aromalampa. Můj manžel totiž svíčky nerad, takže tohle uvítal. Vybírat lze z velké škály, já jsem zvolila naprosto jednoduchý design bez časovače. Vosky se k tomu kupují speciální, jsou v krabičkách, které se přímo položí do aromalampy. Easymelt jsou dražší než tarts, ale větší, podle mého názoru také silnější. Opravdu stačí zapnout na čtvrt hodiny a vůně prostoupí celý byt. Velkou výhodu vidím v tom, že pokud máte náladu vůni rychle vyměnit, jednoduše kalíšek vyndáte a vložíte si jinou. No a samozřejmě doma nemáte oheň, takže i lepší kvůli dětem a zapomětlivcům. Rozhodně by to byl hezký dárek k Vánocům. 









Jaké jsou vaše oblíbené YC vůně? Co byste doporučili na podzim/zimu/Vánoce?

L.

13 komentářů:

  1. můžu poprosit- hledám takovouhle aromalampu,ale aby nádobka vydržela po celé hoření svíčky, používám totiž esence ve vodě, vydržela by tahle? mám jí mezi vybranými,ale prodejci mi na tu otázku neumí odpovědět děkuju:) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že neporadím ani já. Používám už jen ty vosky a u těch je to zřejmě jinak. Zdá se mi ale dost velká, tak by vydržet měla.

      Vymazat
  2. Tyhle vosky používám asi 2 roky, jsou skvělé a na vánoce můžu doporučit jedině ANGEL´S WINGS :-) Hezký večer D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi bylo doporučeno už tolikrát, že je budu muset koupit. Mockrát děkuju, Danko!

      Vymazat
  3. Z těch zimních mám ráda Winter Glow - miluju tam ty studené tóny :-), příjemně mě překvapila i Bundle Up - obal nic moc, ale voní krásně jako čerstvé prádlo. Na Vánoce je klasika Christmas Memories, voní přesně tak, jak si člověk představí, že mají Vánoce vonět. A po dobu adventu střídám různý mix těch vánočních, Angel's Wings je má oblíbená. Podobně "lapena" jsem byla loni před Vánoci :-) a od té doby mě to nepustilo... Navíc YC jsou fakt skvělým tipem na dárek - ať už někomu ode mě nebo pro mě :-). Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Winter Glow mám taky! Voní opravdu moc hezky. A zaměřím se i na ty ostatní, děkuju za tipy!

      Vymazat
  4. Tak já jsem absolutně netušila, že jsou tyhle svíčky takovým hitem :-) Asi to bude tím, že tady jsou úplně v každý drogerii a supermarketu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v cizině se spoustou věcí, respektive, takhle je to u nás ještě pořád s cizím zbožím:-D.

      Vymazat
  5. Dobrý den Lucko, nevíte náhodou kde bych ne e-shopu YC (popř. jiném) sehnala vosky do té elektrické aromalampy, o které píšete? AL jsem našla, ale vosky Easymelt nějak né a né najít :-( Kde je kupujete Vy? Moc děkuji za pomoc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, já jsem Scenterpiece aromalampu i ten easy meltcup koupila na Mimibazaru, protože tuhle už nikde jinde neměli. S těma kalíškama je to zatím složitější než s voskama, není takový výběr. Tak prostě různě možně skrz google...

      Vymazat
    2. Tak jsem objevila e-shop s celkem pěkným výběrem easy meltcupů, tak jen kdyby se někdo nemohl dopátrat, jako já donedávna: http://www.yankeesvicky.cz/e-shop/vune-dle-provedeni/scenterpiece-easy-meltcup/

      Vymazat
    3. Juuu, peknej vyber! Mockrat dekuju, neco hned nakoupim!

      Vymazat
  6. Dobrý den Lucko, nevíte náhodou kde bych ne e-shopu YC (popř. jiném) sehnala vosky do té elektrické aromalampy, o které píšete? AL jsem našla, ale vosky Easymelt nějak né a né najít :-( Kde je kupujete Vy? Moc děkuji za pomoc.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!