úterý 24. listopadu 2015

Vánoční inspirace

Letošní Vánoce budou trochu jiné. Manžel si přál nějaké vánoční barvy, jeho bílá a minimalistická výzdoba jaksi neuspokojuje:). I já mám odjakživa o Vánocích ráda trochu té červené, tak to pro mě není moc velký kompromis. Spíš to s ní nebudu přehánět a budu to s přibývající vánoční atmosférou stupňovat:).



Nové finské sklo jste u mě již zřejmě zaregistrovali. Moc se těším, až se bude blyštit na vánočním stole. Alespoň část, ten zbytek budu mít totiž až pod stromečkem. Také mě oslovila nová vánoční kolekce, taktéž od značky Iittala, která se jmenuje Tanssi a je inspirovaná Liškou Bystrouškou. Zakoupila jsem běhoun na stůl. Já na ubrusy nejsem, ale na ten slavnostní stůl by to přeci jen něco chtělo.

Letos bych také chtěla vyrobit nějaké skládané hvězdy, papírové andílky už máme. Svítící papírová hvězda do okna nesmí chybět.

Co se týče svícnu, ten adventní mám úplně jednoduchý od Ib Laursen a bude naaranžovaný s něčím zeleným (moc bych chtěla cesmínu a bobule). Dál jsem si přála svícen Nappula, ale už jsem po všech těch výdajích nechtěla utrácet, tak si ho dopřeji někdy v budoucnu a teď použiji svícny Blomster z IKEA. Myslím, že vypadají moc hezky a k běhounu se budou hodit. 

Jak to bude vypadat u vás?:)

L.

7 komentářů:

  1. Nádhera! Cesmínu si přijeď nastříhat k nám na zahradu, mám obrkeř :-) Hezký večer! S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatavo tak to máš poklad:) já kupuju na trzích v Praze větvičičku za 25Kč a ještě má tak jednu bobulku:) a při výletování jsem na ní nikdy nenarazila,že bych trocha drbesila:)

      Vymazat
    2. Jelikož cesmínu už sháním marně x let...tak bych tě asi vzala za slovo! A oplatila zlatem. Fakt po ní toužím.

      Vymazat
    3. Jasně, doraž,! Číslo na mě máš... S.

      Vymazat
  2. ..budeš to mít krásný:) já musím mít Vánoce červené, je to tak hřejivý a pohádkový:) a cesmínu sháním každý rok ,složitě,nikde není a když tak nemá bobulky,ale bez ní to není ono:) mám nejradši deko z přírody- zelené jehličí a červené bobulky a šišky, to úplně stačí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky. Já sice miluju ty bílý, ale červená je prostě vánoční a patří k tomu. A v dětství byly Vánoce pěkně barevný. Příroda nabízí nejhezčí dekorace!

      Vymazat
  3. Dlouhé roky jsem milovala červenou a obklopovala jsem se jí, až se mi omrzela. Loni jsem vše červené tak razantně zrušila, že i Cibulkovy seznamy v knihovně dostaly stříbrno- bílý papírový obal. Ale na vánoce- to je jiná, Vytáhnu červené závěsy, polštářky, deky....A po vánocích to všechno zase na rok uklidím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!