pátek 15. května 2015

IKEA

Taky ji milujete?

Vzpomínám, kolikrát nás zachránila. Když jsme se nastěhovali na kolej a neměli tam nic, když jsme ještě před pár lety bydleli v podnájmu, když jsme zařizovali dětský pokoj a nic se nám nelíbilo... 

Byt už teď máme z 90% na míru od truhláře, ale pořád tam rádi jezdíme. Teď už s dítětem, s trochou nostalgie, s více penězi, ale pořád s tím stejným pocitem.



Poslední dobou už koukám v podstatě jen na doplňky, ale zdá se mi, že IKEA je čím dál lepší. Už tam seženete i designové kousky - nejen v PS kolekci.

Z posledního nákupu mám radost. Musím už tedy opatrně, ale těmto dvěma novinkám jsem neodolala. 

Na koš Risartop jsem dostala tip od blogerky Lucky z mixtum design. Ihned mi ho zabavila dcera na své výtvarné potřeby, ale už je v něm moje šití.





Ještě jsem zakoupila hrnky IKEA 365+ s korkovými podložkami, které jsem spatřila u Radky z Venoskamade

Teď jsou to mé oblíbené hrnky. Prostě klasika. A korkové podložky skvěle korespondují s podnosem ASA Selection, který má korkové nohy. 




My u nás ještě Ikeu nemáme, takže často někoho musím vyslat (díky, Magdi:)). A kolikrát u někoho doma vidím nějaký pěkný kousek a s překvapením zjistím, že je to IKEA:). 

Ještě mě zaujalo pár věcí...

Věšák Tjusig

Karafa IKEA 365+ a džbán ze stejné série. To vůbec nepotřebujeme:-D. 

Květináč a konev Bittergurka. Taky nepotřebujeme, květiny u mě kromě sukulentů nemají moc šanci:-D.

Povlak na polštář Pipört, který se mi vůbec nehodí, ale stejně se mi líbí:).

A solární lampa Solvinden, která může být takovou malou náplastí za LED lampu FollowMe, na kterou nemám:-D. Ta by se nám hodila na terásku. 


Co se v IKEA líbí vám? A na co máte zálusk?

Hezký víkend!

L.

11 komentářů:

  1. Koukám, že jsem v Ikea dlouho nebyla. Novinky super a ty hrnečky s korkovejma podložkama se mi strašně líbí (a doma neprojdou, porcelánu mám plný skříňky:o)). Já mám aktuálně zálusk jen na kovovej džán aka vázu na "luční kvíti":o) http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10148464/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je to tak, že často musím mužovi slíbit, že něco jinýho vyhodím:-D. Ve skutečnosti to pak na chvíli schovám:-D. Jojo, ten džbán je známej a efektní! Už jste si doma přemalovali tu žlutou??:)))

      Vymazat
    2. Nepřemalovali, asi čekáme, až to děti zdevastujou víc:oD Iv teprve čeká výtvarný období, P po stěnách nekreslil, jen drápal hračkama:oD
      Jenže já vyhazov slíbit nemůžu, on by mi to nevěřil (právem).

      Vymazat
    3. Luci, ta keramická lžička asi z Ikea není, co?

      Jo a ještě jsem chtěla říct, že ta první fotka (Emi ve vozíku) je úplně do fotobanky - až by idnes psal o supermarketech, tahle by se jim hodila:o)))

      Vymazat
  2. Jéééééé, tenhle příspěvek je o mně, ne? Miluju Ikea (byla jsem odborně poučena, že se to neskloňuje). Pokaždé, když jsem nablízku, vtáhne mě to jako vír. A ta vůně, co člověka praští u vchodu do nosu.....učiněný parfém tepla rodinného krbu. Prostě láska. Když ji miluješ, není co řešit....
    A hrnky mám taky, jen skleněné. Ta kombinace s korkem se jim moc povedla, přesně moje gusto! Jo jo, občas mě bohužel limitují finance a životní prostor....nebo možná bohudík :-)
    Tak krásný víkend a někdy v IKEA, Klárka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo jí nemiluje, že?:) Ty skleněný budu muset taky ještě přikoupit. Korek mě letos oslovil, už mám několik věcí s nějakým korkovým detailem a fakt to vypadá parádně.

      Vymazat
  3. Máme to podobně, až na to, že my většinu věcí, co jsme pořídili ještě na škole, používáme dodnes :-) Teď už se do Ikey tak často nedostaneme (naštěstí:-)). A nevíš, jak je to s tou Ikeou v Hradci? Před pár lety se říkalo, že ji budou stavět, já se těšila jak malá a ono pořád nic... No vlastně asi dobře pro mou peněženku... Jinak ty hrníčky jsou super, pořád mi chybí nějaký na cappuccino a tyhle se na něj hodí perfektně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme ty kousky různě popřesouvali, něco je na chatě, něco jsme darovali... My máme totiž menší byt a tady se to muselo řešit kompletně a maximálně funkčně. Neříkám, že z IKEA by to nešlo, ale takhle to máme dokonale na míru. Myslím, že příslib byl okolo roku 2019, ale nejsem si jistá a pochybuju, že zrovna tohle by šlo podle plánu. Na cappuccino jsou parádní!!

      Vymazat
  4. Taky miluju IKEA! A já musím konstatovat, že spoustu věcí, které jsem si koupila do prvního bytu, kdy jsem neměla na rozhazování, tak mám dodnes. Co se týká dekorací, mám tzv. "ikea archív" a často do něj chodím některé kousky vyzvedávat a znovu jsou v oběhu. A na nákupy chodím do IKEA moc ráda. Díky bohu mám kam a mám to fakt blízko. :))

    Hezký víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám takovej archiv!:) My to máme 100km daleko, ale občas to s něčím spojíme, popř.někoho vyšlu:). Ale já bych tam potřebovala jet sama, protože mě pořád někdo od něčeho odtrhává a já bych si chtěla jen tak zkoumat... v klidu! Naposled jsme tam byli loni v létě s dítětem a skončili jsme v dětským oddělení - nečekaně:-D.

      Vymazat
  5. Ten košík je super a na šití jako dělaný,...já tam vždy vlítnu pro pár kousků...nedávno jsem kupovala jako dárek skleněné hrníčky s podtáckem na kávu...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář!